Rambo Amadeus - Vrh dnaSviđa ti se? Javi ostalima!

Rambo na ovom albumu deluje jako opušteno, jazzy,  groovy, ali ima tu elemenata svačega, od narodnog melosa bivše Jugoslavije, do diska na “Duge Gaće”, koji je parodija na disko zvuk, a tekst govori o sponzorušama, prostitutkama, ali nedovoljno uverljivo. Naravno, Rambo je daleko od ovih problema. Album je pun cinizma, ali muzički je na neki način izgubio oštricu. Karakter je dobra kompozicija, ali govori o dekadentnom i poročnom životu, o poznatim ličnostima,  ali definitivno udara na nostalgiju u određenim pesmama. Ne znam zaista šta da kažem, o ovom albumu, i u rangu je sa prehodnim. Dugo smo ga čekali, i najzad dočekali. Antonije Pušić, kultna ikona domaće scene, ovde svojim hipnotičnim melodijama i glasom dočarava neko postmoderno stanje svesti. Vrh Dna opisuje čisto zlo, otelotvoreno u ljudskoj prirodi. Nažalost, ova pesma priziva neke negativne emocije.

“O ruk” govori o nekim čudnim Rambovim tripovima o budućnosti. Biće ratova, bar tako on kaže, topljenja polova, u naravno ponosno viče “Sad ga lomi”. Njegov ego trip govori o kontriranju svemu što je popularno, in, i to je naravno oduvek. 
Ovaj album je opuštajući muzički, ali tekstualno naporan za sve koji su navikli na narodni zvuk. Sitno kolo veselo i ostalo.

5/5

Ilija ĐurđanovićSviđa ti se? Javi ostalima!

Budi u toku, prati nas na fejsbuku

10 najčitanijih

Arhiva