Sofie from Seattle je muzički kolektiv koji čine članovi različitih bendova sa domaće autorske scene trudeći se da iskoriste sve raspoložive susrete između proba, koncerata, propuštenih autobusa, poslova, otkaza, veslanja i plivanja i ispitnih rokova za zajedničko stvaranje i sviranje.

Sofie je nastajala polako, kao sobni projekat Milice Mitić i Đurđe Stanković iz benda Lula Mae, dobila na ozbiljnosti tokom njihovog letovanja na Korčuli sa Ivanom Smolović (On Tour, Ika, Intruder), a konačni obrt dogodio se jedne avgustovske večeri kada su se u istoj sobi punoj instrumenata našle sa Aleksandrom Tomović (Thank you Baudelaire) i Dušanom Strajnićem (Stray Dogg). Taj susret rezultirao je i prvim singlom, Dogs, moon river and Baudelaire, koji je snimljen u julu 2013. u studiju Baukova soba. Naziv benda  nastao je upravo tada, tokom snimanja pesme, nakon što je Sofie Gogić, koja živi u Sijetlu, a baš tada je bila u poseti Beogradu, odlučila da se pridruži prijateljima i na snimku otpeva dva poslednja stiha pesme. Sastavu se kasnije pridružuju i Dušan Filimonović iz benda Went, koji na sebe preuzima ulogu producenta i Miloš Popović a.k.a. Miša Peruničić sa svojim kontrabasom.

U skladu sa muzikom koju stvara – sanjivom, akustičnom, svedenom i skoncentrisanom na vokale – Sofie nastupa veoma retko, na ušuškanim i skrivenim mestima i uglavnom organizuje koncerte za mali broj ljudi trudeći se da održi tu bliskost i neposrednost iz koje je sve i proizašlo. Zato Sofie nećete videti u klubovima.

Prvi EP pod nazivom "27th birthday songs" možete skinuti sa njihove bandcamp stranice, a ostale informacije potražite na https://www.facebook.com/sofiefromseattle/.