Sofie from Seattle: Sanjivi akustični folk noir kolektivSviđa ti se? Javi ostalima!

Sofie from Seattle je muzički kolektiv koji čine članovi različitih bendova sa domaće autorske scene trudeći se da iskoriste sve raspoložive susrete između proba, koncerata, propuštenih autobusa, poslova, otkaza, veslanja i plivanja i ispitnih rokova za zajedničko stvaranje i sviranje.

Sofie je nastajala polako, kao sobni projekat Milice Mitić i Đurđe Stanković iz benda Lula Mae, dobila na ozbiljnosti tokom njihovog letovanja na Korčuli sa Ivanom Smolović (On Tour, Ika, Intruder), a konačni obrt dogodio se jedne avgustovske večeri kada su se u istoj sobi punoj instrumenata našle sa Aleksandrom Tomović (Thank you Baudelaire) i Dušanom Strajnićem (Stray Dogg). Taj susret rezultirao je i prvim singlom, Dogs, moon river and Baudelaire, koji je snimljen u julu 2013. u studiju Baukova soba. Naziv benda  nastao je upravo tada, tokom snimanja pesme, nakon što je Sofie Gogić, koja živi u Sijetlu, a baš tada je bila u poseti Beogradu, odlučila da se pridruži prijateljima i na snimku otpeva dva poslednja stiha pesme. Sastavu se kasnije pridružuju i Dušan Filimonović iz benda Went, koji na sebe preuzima ulogu producenta i Miloš Popović a.k.a. Miša Peruničić sa svojim kontrabasom.

U skladu sa muzikom koju stvara – sanjivom, akustičnom, svedenom i skoncentrisanom na vokale – Sofie nastupa veoma retko, na ušuškanim i skrivenim mestima i uglavnom organizuje koncerte za mali broj ljudi trudeći se da održi tu bliskost i neposrednost iz koje je sve i proizašlo. Zato Sofie nećete videti u klubovima.

Prvi EP pod nazivom "27th birthday songs" možete skinuti sa njihove bandcamp stranice, a ostale informacije potražite na https://www.facebook.com/sofiefromseattle/.Sviđa ti se? Javi ostalima!

Budi u toku, prati nas na fejsbuku

10 najčitanijih

Arhiva