Izdavač: Magnum Entertainment, 1985.
Režija: Phil Smoot
Scenarij: Phil Smoot
Gl. uloge: Lash La Rue, Anna Lane Tatum
 

Radnja:

U kuću sagrađenu na svetom mjestu Tolteka nakon smrti starog Indijanskog vrača koji je tamo živjeo useljava se skupina studentica. I to samo nekoliko dana prije "Zlog dana Tolteka".... Trebam li stvarno nastaviti?

Osvrt:

Tipičan 80's horror film koji je, ruku na srce, pomalo dosadan tijekom prvog dijela u kojemu upoznavamo likove koji su doselili u kuću, starog šerifa s bičem i novinarku koja snima reportažu o Toltecima, ali sva ta dosada je i više nego nadoknađena nakon što tisuću godina mrtvi toltečki vračevi ustanu iz grobova i počnu ubijati ekipu.

Najbolje od svega je što sam siguran da je ovaj film namjerno napravljen tako da bude smiješan, jer kako inače objasniti situacije poput one u kojima jedan zombie-toltek drži djevojku za kosu, a drugi baci tomahawk, promaši djevojku i pogodi prvoga u prsa. Pogođeni ga prijekorno pogleda i kaže "mmmmmrrrrrrrr", a onaj raširi ruke, slegne ramenima i kaže "rrrrrmmmmmmmrrrrrrr" :) Namjerni trash = najbolji trash!

Naravno, kao i u svakom horror filmu koji drži do sebe, tu je i spektakularni završni obračun u kojemu se spomenuti stari šerif i glavni zombie-toltek dobrih 5-6 minuta bore bičevima. Hm, možda je "bore" malo prejaka riječ jer njih dvojica veseljaka sve do završnih 20 sekundi stoje na udaljenosti većoj od dometa biča i bijesno pucketaju bičevima jedan prema drugome. Nevjerojatno.

Highlightovi:

    Studentice u donjem rublju
    Smisao za humor Toltečkih vračeva
    Borba bičevima

Oleg Berić