Britanski humor nije za svakog, to je neosporna činjenica. Muškaraca pak ima svuda, tako da se usudite da gledate ovu seriju. Svaka sličnost sa stvarnošću je namerna i ozbiljno preuveličana. Mora vas nasmejati.


Priča prati cimere. U početku su tu Gary i Dermot (otpisan posle prve sezone, mada nije bio loš), a kasnije Gary i Tony – tandem iz pakla. Da pređemo na srž, bez veće zadrške ko je šta radio u kojoj sezoni. Gary i Tony su cimeri, piju pivo, banče, žive u apsolutnom svinjcu, prežderavaju se, bleje u TV, češu se, ispuštaju gasove i od toga prave takmičenje… neženje ukratko. E sad, Gary ima devojku Dorothy sa kojom ni ne zna koji dan jeste, a koji dan nije u vezi. Pošto se već dugo tako „tegle“ Dorothy je kao svaka žena oguglala na dosta toga, međutim povremeni ispadi je dovode do tipične histerije koju uspešno okreće protiv Garya – strah od vezivanja. Tony je ženskaroš, ali za razliku od Garya vrlo prijateljski raspoložen i meta njegovih želja je Deborah koja živi sprat između dinamično odvratnog muškog dua.  

Gary radi u kompaniji koja se bavi prodajom alarma, a Tony je muzičar. Njihovi životi i beznađe moglo bi se povezati sa mnogo gledalaca, i isti shvataju da je najvažnija zabava. Svi imaju loše poslove, slabe plate, mračnu budućnost, vezane snove i nadanja, ali ako je pivo pri ruci, problem rešen. Tu bi se i bend Hladno Pivo složio sa svojom pesmom „Nije sve tako sivo“. 

Sitkom je  fantastičan, pun je trzavica i izrugivanja odraslom životu, na koji nikada ni ne uspemo da se naviknemo. Ironičan, satiričan i realna, logično da sa svim ovim opisima mora biti komičan. Onako istinski, bez forsiranja. Momci su momci. I devojke su devojke, ne možemo zajedno, a ne možemo ni jedni bez drugih. Da, komplikovani međuljudski odnosi krase ceo svet. Muškarci su bezosećajne svinje, a žene su nekontrolisane smaračice. Šta još ne znate? Saznaćete od Garya i Tonya.
Za gledanje preporučujem upravo britansku verziju, jer kao što smo se uverili hiljadu puta, Ameri ne znaju da sažvaću proizvod pa to ti je.
Ako vam treba nagovaranja...
Gary: „I mean, look at the fuss women make about child birth. Now, I’m not saying it doesn’t smart a bit, but if blokes did itm I reckon you’d be looking, at, what, give birth, have a couple of Paracetamol, maybe a bit of nap and then back to work within the hour."

Tamara Maksimović