Naslov filma već govori dovoljno. Hot tub time machine?!! Kada sam naletela na isti, prvo sam mislila da se radi o još jednom glupom tinejdžerskom filmu. Nisam bila sigurna da li uopšte da se upuštam u takvu glupost. Glumi Džon Kjuzak. Ok, upuštam se.

O čemu se radi?

Tri prijatelja upadaju u krizu srednjih godina i sve manje su u kontaktu koji ih podseća na mladost u kojoj se ludovalo na svakakve načine. Imamo Adama (Kjuzak) kog napušta devojka i koji ne ume da opstane u vezi jer mu je svejedno. Pored toga, sa njim živi sin njegove sestre Džejkob (Klark Djuk), lik koji opisuje tinejdžere današnjeg doba – zavisnik od tehnologije i virutelnog života koji pritom ne zna ko mu je otac. Tu je Nik (Krejg Robinson) koji se zarad braka odrekao muzičke karijere i postao je vlasnik salona za kućne ljubimce. Na kraju, imamo i Lua (Rob Kordri) večitog pubertetliju. Kako su izgubili kontakt, svako živi svoj dosadni – monotoni život. Jedne večeri, Lu se u kolima istripuje da je Tomi Li iz Motli Krua (ne zezam se), i pedale kola zamenim duplom pedalom. Naravno, zaplet počinje sa njegovom hospitalizacijom. Kao najbliže osobe navodi svoje ortake iz mladosti jer sa familijom ne razgovara. Adam i Nik, prisiljeni na dužnost odlučuju da Lua i Džejkoba povedu na put iz mladosti – u ski centar dolina Kodžak. Nadajući se da ih očekuje isto ludilo, ostaju frapirani kako je turistički centar propao i kako više nema ni senke prošlosti. Odlučni u nameri da se dobro provedu, iznajmljuju isti apartman u kom su se dobro provodili i započinju provod koji svoju kulminaciju doživljava u -  đakuziju. Kako?? Logično, u toku alkoholisanja u istom, prosipaju energetsko piće preko kontrolne ploče i taj isti đakuzi vraća ih u srednju školu kada su prošli put bili tamo. Iako sebe vide u svojim realnim godinama, ogledalo pokazuje telo iz davnina. Šta se dešava sa Džejkobom? On povremeno „nestaje“. Sveni ludila u kom se nalaze, pokušaće da ponove apsolutno svaki trenutak, što baš i nije išlo po planu. I da Džejkob saznaje ko mu je otac, i neće biti srećan zbog toga. Mnogi problemi će isploviti na videlo i cena prijateljstva biće dovedena u pitanje.

Film je genijalan! Osim što je mešavina žanrova da ti mozak utrne, film je tako lagan za gledanje. Scenario je bukvalno sprdnja i svejedno ga pratite sa uživanjem, ma koliko povremeno sve delovalo apsurdno i glupavo. Kjuzak bi morao češće da se bavi komedijom, žanr koji mu savršeno pristaje. Ove godine je izašlo drugi deo filma, koji se zaista nisam usudila da gledam jer se u njemu ne pojavljuje gore pomenuti. Stop pravljenju nastavaka para radi.

Tamara Maksimović