Da postoji žanr zvan komedija sa pokušajima sci-fi, Hot Tub Time Machine bi bio najbolji predstavnikSviđa ti se? Javi ostalima!


Naslov filma već govori dovoljno. Hot tub time machine?!! Kada sam naletela na isti, prvo sam mislila da se radi o još jednom glupom tinejdžerskom filmu. Nisam bila sigurna da li uopšte da se upuštam u takvu glupost. Glumi Džon Kjuzak. Ok, upuštam se.

O čemu se radi?

Tri prijatelja upadaju u krizu srednjih godina i sve manje su u kontaktu koji ih podseća na mladost u kojoj se ludovalo na svakakve načine. Imamo Adama (Kjuzak) kog napušta devojka i koji ne ume da opstane u vezi jer mu je svejedno. Pored toga, sa njim živi sin njegove sestre Džejkob (Klark Djuk), lik koji opisuje tinejdžere današnjeg doba – zavisnik od tehnologije i virutelnog života koji pritom ne zna ko mu je otac. Tu je Nik (Krejg Robinson) koji se zarad braka odrekao muzičke karijere i postao je vlasnik salona za kućne ljubimce. Na kraju, imamo i Lua (Rob Kordri) večitog pubertetliju. Kako su izgubili kontakt, svako živi svoj dosadni – monotoni život. Jedne večeri, Lu se u kolima istripuje da je Tomi Li iz Motli Krua (ne zezam se), i pedale kola zamenim duplom pedalom. Naravno, zaplet počinje sa njegovom hospitalizacijom. Kao najbliže osobe navodi svoje ortake iz mladosti jer sa familijom ne razgovara. Adam i Nik, prisiljeni na dužnost odlučuju da Lua i Džejkoba povedu na put iz mladosti – u ski centar dolina Kodžak. Nadajući se da ih očekuje isto ludilo, ostaju frapirani kako je turistički centar propao i kako više nema ni senke prošlosti. Odlučni u nameri da se dobro provedu, iznajmljuju isti apartman u kom su se dobro provodili i započinju provod koji svoju kulminaciju doživljava u -  đakuziju. Kako?? Logično, u toku alkoholisanja u istom, prosipaju energetsko piće preko kontrolne ploče i taj isti đakuzi vraća ih u srednju školu kada su prošli put bili tamo. Iako sebe vide u svojim realnim godinama, ogledalo pokazuje telo iz davnina. Šta se dešava sa Džejkobom? On povremeno „nestaje“. Sveni ludila u kom se nalaze, pokušaće da ponove apsolutno svaki trenutak, što baš i nije išlo po planu. I da Džejkob saznaje ko mu je otac, i neće biti srećan zbog toga. Mnogi problemi će isploviti na videlo i cena prijateljstva biće dovedena u pitanje.

Film je genijalan! Osim što je mešavina žanrova da ti mozak utrne, film je tako lagan za gledanje. Scenario je bukvalno sprdnja i svejedno ga pratite sa uživanjem, ma koliko povremeno sve delovalo apsurdno i glupavo. Kjuzak bi morao češće da se bavi komedijom, žanr koji mu savršeno pristaje. Ove godine je izašlo drugi deo filma, koji se zaista nisam usudila da gledam jer se u njemu ne pojavljuje gore pomenuti. Stop pravljenju nastavaka para radi.

Tamara MaksimovićSviđa ti se? Javi ostalima!

Budi u toku, prati nas na fejsbuku

10 najčitanijih

Arhiva