ST!LLNESS priča počinje s demo fazom od 1998. godine u formatu underground hip-hop dvojca. Nakon odlične uvodne faze formiranja, snimanja i nastupa, 2005. godine u priču ulaze muzičari sa živim instrumentima i to poprilično mijenja pristup stvaranja benda.

Danas sviraju “Tribal Roots Rock Jungle Hop s elementima psihodelije i kontrolirane buke”. ST!LLNESS pleme čini osam ljudi u pokretu i deveti, sveprisutni član. Kičma benda su bubnjar Mario Validžić i perkusionist Krunoslav Kobeščak s hip-hop, jungle, dub i tribal ritmovima u kombinaciji s groove roots basom Marka Pinjuha. Na tim kostima i tetivama stoje mišići benda; gitaristi Ante Ljubičić i Davor Barišić. Gitare voze svoju priču od reggae skankova i melodija do hc i punkrock rifova te psihodeličnih delay-eva. Tekstopisac, i šesto čulo benda je Ivan Jurić. Njegova lirika u pjevanoj i MC stilskoj formi se bavi “dubokim i plitkim univerzalijama ljudskih bića i ostalih entiteta”. Poruka koju odašilje ovaj bend se tiče “svih tema iz svijesti i nesvijesti društva i jedinke; od fizičkih i psiholoških podražaja putem percepcije do emocionalnih i filozofijskih izljeva iznutra. Sve navedeno u vremenu i prostoru sada i ovdje.” Sedmo uho benda je inženjer živog zvuka Robert Martinović, član koji live mix-om doprinosi novu dimenziju ST!LLNESS interakcije s publikom na svirci u živo. Osmi krak ove spirale je putni poglavica Darko Ljubić: mama, tata, djed, baka i vozač. O devetom članu plemena se jako malo zna u javnosti te je potpuno nepoznata činjenica da li se radi o jedinki ili skupini ljudi.

Bend kaže:
“Onom tko je ST!LLNESS s nama potpuno je jasno o kome ili čemu se sada i ovdje radi.”

Do 2015. godine ST!LLNESS svira koncerte po raznim klubovima i dvoranama širom Balkana, uključujući i velike festivale u regiji (EXIT, Seasplash, Terraneo,Skaville, xSTatic, In music, Riversplash, DOF...), te mini turneju po Njemačkoj i Francuskoj.

“Sa svim prijateljima, kolegama i publikom nam je užitak dijeliti vrijeme, prostor, energiju, emocije i informacije.”