"sakujin" je lični projekat svilajnačkog multi-instrumentaliste Nemanje "Ninje" Petrovića. Stil projekta se može sročiti na alternativni metal ali takođe vuče uticaje iz post roka, šugejza, progresivne i generalno moderne metal muzike. Ideja je nastala nakon raspada Ninjinog prvog benda "Internal Error" nakon čega se pridružio "Vatrenom Jutru". Period od 2012. do 2015. Ninja provodi u eksperimentišući sa rifovima i praveći demo snimke.

Neke od primetnijih karakteristika ovog projekta su spušteni štimovi, razarajući rifovi kao i lepe melodije i sekvence atmosferične buke. Cilj projekta nije širenje bilo kakve poruke već emocionalna ekspresija. Pesme u većini slučajeva nisu o ničemu specifičnom. Ideja ovih pesama je da prenesu širok spektar emocionalnih boja i samim tim je fokus na instrumentalnom delu dok su vokali u drugom planu.

Trenutno se od "sakujina" mogu čuti samo par gitarskih instrumentala. U toku je rad na prvom EP-u. Tentativno ime izdanja je  "...thought you were a ghost" i sadržaće sedam traka. EP će biti samoizdat preko sakujin bandcamp stranice. Pesme su napisane i snimljene u periodu od začetka projekta do kraja avgusta 2015. tako da će razvoj i promene u stilu biti primetni. Dalji planovi se uglavnom svode na pisanje, snimanje i eventualno pokušaj live nastupa.

https://sakujin.bandcamp.com/
https://www.facebook.com/sakujinmusic