Bend NULA osnovan je krajem 2013. godine. 
Bend čine Miloške – glas, Strahinja – gitara, Vićić – gitara, Piljak – bas i Sarić – bubanj. 
Ono što je prvobitno bilo zamišljeno kao Down cover grupa postepeno prerasta u autorski bend. Bend u početku nastupa pod ad hoc smišljenim imenom NOLA i dobija jako pozitivan fidbek od malobrojnih domaćih ljubitelja južnjačkog metal zvuka. U okviru festivala GIVE ME A SONG održanog u klubu 'Danguba' bend ima par zapaženih nastupa pod ovim imenom i od strane publike biva izglasan za ubedljivog pobednika festivala. Ubrzo potom, NOLA menja ime u NULA, piše prvi autorski materijal i održava prve samostalne svirke. 
Bendovi koji su uticali na zvuk NULE uključuju: Crowbar, Neurosis, Kyuss, Queens of the Stone Age, Cult Of Luna, Om, Mastodon, the Melvins, Sleep, Pelican, the Mars Volta, Isis, Intronaut, TAD, Devin Townsend Project, Rosetta, Svarog, Eyehategod, Electric Wizard i mnoge druge. Usled najrazličitijih muzičkih uticaja i sviračkih iskustava koje svaki od članova unosi u stvaranje autorskog materijala (od panka i hardcore-a, preko thrash, death, doom, sludge i post metala do noise-a i eksperimentalne muzike), bend razvija unekoliko autentičan muzički izraz, koji poštovaoci nazivaju „mermer metal“. 
Stilska opredeljenja NULE su tekstovi na srpskom i beskompromisno robovanje gruvu. Tematika tekstova ide od ličnih ka univerzalnim temama i pitanjima. Pored pomenutih bendova, NULA u prvoj etapi svog stvaralaštva crpi veliku inspiraciju i iz poezije moderne i opusa Ivana Meštrovića. 
Demo, pod nazivom „I“ snimljen je i miksovan u proleće 2015.god. u studiju HIGH VOLTAGE u Beogradu, a izdat na kaseti za GRIM REAPER RECORDS iz Stare Pazove. 
Planovi za budućnost benda su uglavnom vezani za promociju snimka kroz što više nastupa, ali i pisanje i snimanje novih pesama.