foto: Nick Wilson
Sastav New Order objavio je spot za pesmu ‘Restless’, prvi singl sa njihovog novog albuma Music Complete.

Režiju spota potpisuje španska filmska ekipa NYSU, koji su ranije radili sa Wild Beasts, Philip Selway-ijem iz sastava Radiohead,  VCMG (Vince Clarke i Martin Gore), a centralna priča spota je legenda o Ekskaluburu u 21. veku.

Takođe, biće objavljena ekskluzivna osmodelna deluxe vinil kolekcija koja će uključivati album plus produženu verziju svih 11 pesama na ploči u boji. “Restless” prikazuje grupu kako posmatra život u modernom svetu. Ovo je klasična New Order pesma koja mami slušaoce, uvodeći ih u atmosferu za ceo “Music Complete” album. Music Complete biće objavljen 25. septembra 2015 na CD-u, za download i u limitiranom broju ploča.

Music Complete producirao je New Order izuzev “Singularity” i “Unlearn This Hatred” koje je producirao Tom Rowlands. Miks je poveren Craig Silveyu, izuzev pesme “Plastic” koju je miksovao Richard X.

Na albumu su sarađivali brojni poznati izvođači tako da je vokale za pesmu “Superheated” snimio Brandon Flowers, Iggy Pop sa Stray Dogom i Elly Jackson (La Roux) gostuju na “Tutti Frutti” kao i na pesmama “People On The High Line” i “Plastic”. Umetnička režija poverena je dugogodišnjem saradniku Peteru Savilleu.

New Order su: Bernard Sumner, Gillian Gilbert, Stephen Morris, Tom Chapman i Phil Cunningham.