Subotnje veče 11.07.2015. godine za sve Požarevljane je bilo odlična prilika da se sjajno provedu slušajući dobru muziku, ali i da smršaju par kilograma tokom svirke „Goblina“ u čuvenom požarevačkom klubu „KB“.

Publika je željno iščekivala početak svirke, te su se pojedini čak i ulogorili ispred bine, čuvajući najbolja mesta u prvim redovima. Velika posećenost (uprkos negodovanju da je cena ulaznice od 600 dinara skupa) je obećavala da će ovo biti vrela noć, nabijena do maksimuma energijom kojom su „Goblini“ zračili, što se naravno prenelo i na publiku. Konstantna šutka i horsko pevanje pesama ispratile su do samog kraja ovaj koncert.

Bend se na vreme pojavio na bini i otpočeo svirku pesmom „Luna“, pa nastavio pesmama „U magnovenju“, „Kupi me“, „Ona“, „Dr Hofman“, „Petra“, „Jdemo“. Posebnu erupciju oduševljenja i pevanje gotovo svih prisutnih Golub i ekipa su izazvali pesmom „Jagode“, nakon koje slede „Dan posle“, „Daleki put“, „Jedan na jedan“, „Evropo“.

Ni trena ne spuštajući tempo, bend nastavlja sa pesmama „Privatni rat“, „Cipjonka“, „Kao da“, „Pozdrav suncu“, a nakon pesme „Punk’s not dead“ mnogi su od prisutnih i najživahnijih na par sekundi izleteli do bašte kluba kako bi došli do daha. Zašto blejati u bašti predugo, a „Goblini“ još počinju da služe „Pečenja i rakije“? Slede „Anja, volim te“,  „Ima nas“, „Voz“ i „Neon forest“, nakon čega se bend povlači sa bine.

Nakon dugog skandiranja publike, bend se vraća na bis i izvode „Ne trebam nikome“, otpočinju sledeću „Deca iz komšiluka“ tokom koje u klub pristižu i čuvari zakona i reda, verovatno da rutinski provere decu.

Svirka se uspešno završava te se horda ljudi seli u baštu kluba gde se pod drvećem druženje uz pivo nastavilo do jutarnjih časova.

Nakon ovog koncerta i zaista velike posećenosti u klubu „KB“ može se reći da nas zaljubljenika u čvrst gitarski zvuk ima gomila, bar u ovom gradu. Valjalo bi jedino u bar približnom broju posećivati nastupe i manje poznatih autorskih bendova.

U svakom slučaju, svirka „Goblina“ će dugo ostati u sećanju svima koji su u subotu posetili klub „KB“, a pogotovo mladjim generacijama koje su sa oduševljenjem i puni utisaka napuštali klub.
 

txt: Danijel Zveky Panić
foto: Svetlana Radenković