Izdavač: ?, 1979.
Režija: Eddie Nicart
Scenarij: (ako i postoji, pretpostavljam da je scenarist želio ostati anoniman)
Gl. uloge: Weng Weng

Tagline: Bigger than Goldfinger's Finger - Bigger Than Thunderball's...

Radnja: Zla banda otima doktora Van Kohlera želeći se dokopati njegovog izuma, N-bombe koja bi im pomogla na putu do svjetske dominacije, MWAHAHAHAHAHAAA!
Tko će spriječiti zlu bandu?!

Osvrt: Dakle, radi se o filipinskoj verziji James Bonda. Ali, ovaj tajni agent nije 007, on je 00. I on nije visoki, markantni ljepotan, on je filipinski patuljak. Ali, to ga ne sprječava da bude špijun, borac za pravdu i ljubavnik :)

Bizarni um filipinski nam donosi urnebesnu komediju o najnevjerojatnijem borcu za pravdu _ikad_. Malen je, pa što? I tako kažu da veličina nije bitna :) Ako već ne može udariti zlikovca nogom u glavu dok ovaj stoji, može se zavući ispod stola i udarati ga čekićem po nogama. Ili ga onesposobiti šakom u jaja i dokrajčiti high-kickom dok se previja po podu.

A ako ništa drugo ne pomogne, uvijek se može poslužiti nekim od nevjerojatnih gadgeta iz svog prebogatog arsenala. Svaki tajni agent mora imati hi-tech spravice, a naš Agent 00 ima olovku-pištolj, zlatni prsten koji otkriva otrove (trebao je biti od platine, ali to je bilo preskupo), medaljon za komunikaciju, naočale za sunce pomoću kojih može vidjeti kroz odjeću (i to obilato koristi, vražićak mali jedan) i šešir s oštricom u obodu. Da, šešir s oštricom u obodu je već viđen u 007 filmovima, ali taj nije bio ovako kul, a nije ni imao mogućnost daljinskog navođenja pomoću kontrola u prstenu.

Filipinska banda kojoj naš junak pokušava (i naravno, uspijeva) pomrsiti konce je oličenje zla. Možda izgledaju smiješno, ali imaju nevjerojatnu spiku u stilu "Forces of good are our enemy and they must be destroyed. We are the forces of evil and we will prevail!". I opaki su, skrivaju drogu u štrucama kruha :)

I zašto, o zašto su holivudski moguli uopće razmišljali da Goran Višnjić bude sljedeći 007 pokraj Weng Wenga živoga?

Highlightovi:
    Midget James Bond
    Gadgeti
    Skok sa zgrade s kišobranom umjesto padobrana
    Scene snubljenja

Oleg Berić