Riječki sastav Kryn osvaja regionalnu scenu. Prošle godine pod okriljem nemačkog Ethernal Sound Records-a objavljen debi album „Scars Remind Me“ dobija samo pozitivne kritike. Nedavno su predstavili i svoj prvi spot za numeru „Reminder“, imaju zakazane nastupe širom kontinenta a po prvi put dolaze u Srbiju. Očekuju ih nastupi u Novom Sadu (22.05. Quarter) i Beogradu (23.05. Božidarac) sa bendovima  Wolfram i Rain Delay.
Ali pre svega, Kryn su:
Karlo:
Rade Malobabić i Mario Tomašković na gitarama, Marko Vladilo na bass gitari, Igor Malobabić na bubnjevima i moja malenkost na vokalu 

HC: Bend  postoji od 2008? Šta je uslovilo da debi album objavite tek prošle godine?
Karlo:
Postoji više faktora zbog kojih se taj cijelokupni proces odužio. Album se snimao na dvije studisjke lokacije, u Crikvenici i Rijeci pa je oko toga bilo dosta tehničkih problema, dugo smo tražili label i nakon što je album bio kompletno snimljen trebali smo dosta čekati do njegovog izdavanja a vjerovatno najveći razlog je taj što smo svi u bendu perfekcionisti  i radili smo na sitnicama i detaljima dok svi nismo bili kompletno zadovoljni.

HC: Naziv albuma "Scars remind me" upućuje na glavni emotivni kolorit pesama. Odakle Kryn crpi inspiraciju i ima li nekih  specifičnosti u kreativnom procesu benda?
Karlo:
Kryn inspiraciju crpi iz svakodnevnog života običnog malog čovjeka. Svatko od nas ima neki svoj ispušni ventil koji mu pomaže da se nosi sa nedaćama i preprekama koje čine život...pisanje tekstova i glazbe su moj ispušni ventil 

HC: Kako je došlo do saradnje sa Ethernal Sound Resords i šta bendu sa ovih prostora znači saradnja sa stranim izdavačem?
Karlo:
Do suradnje je došlo po preporuci prijatelja Morbida, vokala iz riječkog Gorthauru’s Wrath-a koji je tada bio pod tim labelom. Svidio im se naš materijal i odlučili su nam ponuditi ugovor. Suradnja sa stranim izdavačem može jedino biti pozitivna stvar u vidu promocije benda. Review-i albuma Scars Remind Me izašli su u svim eminentnijim europskim metal časopisima od Rock Hard-a, Legacy-a, Metal Hammer-a i što je najvažnije, album je dobio odlične ocjene. Još uvijek nam stižu pohvale od ljudi sa gotovo svih strana svijeta!

HC:  Na albumu se nalazi i obrada legendarne "Hurt" Nine inch Nails-a. Ako se ne varam, bilo je reči da ste zapravo obrađivali verziju Johnny Cash-a. Šta je odlučilo da se i obrada nađe na albumu i zašto baš "Hurt"?
Karlo:
Prvu verziju koju smo čuli bila je Cash-ova verzija, sasvim slučajno, dok sam gledao TV pojavila se u jednoj Nike-ovoj reklami. Pjesma me ostavila doslovno bez daha i istu večer odlučio sam snimiti žešću verziju u Kryn stilu. Dečkima se svidjela i eto je na albumu.  Po emocijama i tekstu jako paše u Kryn-ovski izričaj.

HC: Nedavno ste predstavili prvi zvanični spot „Reminder“. Da li spremate spot za jos koju numeru sa aktuelnog albuma?
Karlo:
Mi uvijek nešto spremamo ;) Al još je prerano za otkrivanje detalja.

HC:  Pored benda ste aktivni i u okviru drugih projekata. Kako uspevate da sve uskladite?
Karlo:
Vrlo jednostavno...ne spavamo i neprestano smo pod stresom :D

HC:  Sta Kryn slusaju privatno?
Karlo:
Metal, elektronsku glazbu, što god je kvalitetno, nismo ograničeni po tom pitanju...ono što nas u tom trenutku odvodi dalje od ove surove realnosti.

HC:  Prvi put nastupate u Srbiji. Kakva su vasa ocekivanja?
Karlo:
Pa iskreno, očekujemo da će biti totalni kaos! :D Pozitivni naravno. Pošto nismo nikad svirali ovdje nabrijani smo svi!

HC:  Dalji planovi benda?
Karlo:
Planova je kod nas uvijek puno i previše :D Neki od važnijih su odraditi dogovorene koncerte do kraja ljeta, snimanje novog spota, rad na novom albumu i ulazak u studio...