Lorna Wing i njihov specifičan autorski zvuk se može najbliže definisati kao chamber pop swing.

Kombinovanjem pretežno akustičnih, ali i električnih instrumenata sa pomalo melanholičnim ženskim vokalom, u pesmama koje flertuju sa više muzičkih žanrova istovremeno, teži se da se kod slušaoca izazove osećaj udobnosti. Tekstovi su inteligentno dvoslojni pa je njihov dublji sadržaj obavijen melodičnom površinom. Lorna Wing je jedan od retkih bendova u našem regionu čiju muzičku atmosferu slušaoci povezuju sa izvođačima kao što su Nouvelle Vague, Koop, Tom Waits i dr.

Osnivači benda, Ivanka (vokal) i Čeda (gitara i vokal) su, kao akustični dvojac, otpočeli sa stvaranjem prvih autorskih pesama Lorne Wing, da bi im se vremenom priključili ostali članovi. Danas, pored vokala i gitare, zvučni prostor najčešće popunjavaju bubanj, bas, violončelo, klavijatura i usna harmonika.

Bend čine:
Ivanka Simić (vokal/flauta)
Čedomir Stanojević (gitara/vokal)
Nemanja Marković (violončelo, prateći vokal)
Saša Ristić (gitara)
Predrag Marić (bubnjevi)
Jovan Perišić (električni kontrabas)
Marija Nikolić (klavijatura, usna harmonika, prateći vokal)

Lorna Wing su 2014. godine skrenuli pažnju na sebe ulaskom u finale Jelen Demofesta u Banjaluci, kao i pobedom na sada već eminentnom Mikser Festivalu u Beogradu.
Na regionalnoj alternativnoj muzičkoj sceni ovaj bend se do sada predstavio publici kako na više samostalnih koncerata u Srbiji, tako i na nekoliko domaćih i regionalnih festivala kao što su Skopje Design Week u Skoplju, Balkan Unplugged Acoustic Rock Fest (BUARF) u Tuzli, UNFEST u Beloj Palanci, Vračar Rocks u Kulturnom centru Božidarac, Misija Beograd u DOBu, Festival Autorskih Bendova (FAB) u Akademiji 28, Tradicionalno Akustičko Kompozitorsko Takmičenje (TAKT fest) u Novom Sadu i Tvoj Zvuk2 u Centru za kulturu Božidarac.
Posebno se izdvaja nastup na Niškom Jazz festivalu Nišville 2013. godine.

Lorna Wing ostavlja prostor za varijacije - može se presvući iz potpuno akustičnog sastava u polu-električni, ne odaljivši se pri tome od svoje slatko-gorke atmosfere.

Specifičnost i kvalitet autorske muzike koju stvara i izvodi Lorna Wing je, zahvaljujući pobedi na Double Dare konkursu Mikser festivala, prepoznala izdavačka kuća Mascom pod čijim labelom je u februaru 2015. godine izdat njihov prvi album sa nazivom Jedra. Samo par nedelja nakon izlaska albuma, pesma Južna se našla pri vrhu nekoliko značajnijih top listi domaće muzike kao što su Diskomer (Radio Studio B) i Pop Mašina (Radio B92).

Ovaj album sam po prvi put slušao kasno noću uz konstataciju da je to divan prolećni popodnevni album. Potom sam ga preslušao jednog popodneva i poželeo da ga čujem u mraku. Ipak se to desilo već sledećeg jutra. Jedra su album za bilo koje doba dana ukoliko volite lepu, neagresivnu i kvalitetnu muziku… muziku iz koje izviru sunce, obale, oblaci… perle, jedra i ljubav.” - Nikola Vranjković

"U slučaju benda Lorna Wing autizma nema, njihov debi album "Jedra" (Mascom), bipolarno muzički i glasovno podeljen između pesama u kojima glasovne deonice preuzimaju Ivanka Simić i Čedomir Stanojević, odiše skromnom, na trenutke džeziranom i rasterećenom a kvalitetnom zvučnom slikom, često pozitivno obojenom, što je retkost u doba današnje." - David Vartabedijan, Politikin zabavnik

Jednostavno, muzikalno i kreativno, prepuno entuzijazma i opuštajuće. Lorna Wing su svojim debi albumom mnogo pridodali urušavanju predrasuda o boljoj budućnosti muzike na ovim prostorima.“ – Nenad Pekez, Nocturne magazin