Subota 28.3., Quarter. Bend Raskid 13 je već počeo sa svirkom a mi smo uspeli da uradimo kratak  intervju sa čovekom koji je našu punk rock scenu u poslednjih 20 godina održao u životu, i da se igrom slučaja nije pojavio, ostali bi uskraćeni za najbolje pesme i stihove na istoj.  


HC: 20 godina postojanja benda Čovek bez sluha. Razgovaram sa frontmenom benda Mikijem Radojevićem koji će se ukoro popeti na binu  u novosadskom Quarteru.
Miki:
Da, slavimo rođendan u Novom Sadu. Pravili smo i veliki koncert u Beogradu na naše veliko zadovoljstvo u  sali Americana koja je, bogami, pozamašan prostor kao i Quarter. Rasprodat je , isto kao i Zagreb, a sada,  Novi Sad. Onda idemo u Kragujevac, pa u Niš.
Uzeli smo prvo velike gradove  jer mediji sada vole kada imaš nešto da kažeš; da si izbacio spot, da slaviš 20 godina benda. Ako samo kažeš da sviraš to nikoga ne interesuje. I sada koristimo gužvu da stignemo do što većeg broja ljudi i da na kraju krajeva što veći broj novih slusača rock muzike privolimo da i ubuduće dolaze na naše svirke.

HC: Iza sebe imaš 20 godina bavljenja muzikom, šest albuma sa Six packom i dva sa Čovekom bez sluha. Da li bi mogao da izdvojiš nešto posebno od tih radova?
Miki:
Mislim da je najbolji album na kojem sam učestvovao, komponovao i svirao album Six Pack-a “La Musique” na kojem se nalaze pesme kao što su:  Megafon, Nekako najviše me boliš ti, Olovke Izlomljenog Srca, Delfinov Let i druge.

HC: Da li uskoro možemo da očekujemo neki novi materijal ?
Miki:
Mislim da nema svrhe, vidiš i sam ova hiper produkcija… bendovi izdaju albume koje više niko ne sluša, nikoga to više ne interesuje i onda je možda bolje da se na svaka 3 meseca skoncentrišes na dve dobre pesme,  umesto da tih nekoliko meseci budeš u studiju i juriš izdavača jer svejedno to završi na nekom free downloadu i bend kao bend nema nikakvu vajdu od toga. Ljudi  nemaju više strpljenja ni da slušaju to,  čini mi se,  pogotovo ovde u Srbiji.

HC: Zato što je sve previše dostupno?
Miki:
Znaš, dođe ti drug na kafu i kao znak paznje donese DVD a  na njemu 4.5 giga mp3 pa ti to slušaj do kraja života, otprilike.

HC: Da li planirate novi spot za neku od pesama sa novog singla?
Miki:
Planiramo uskoro snimanje spota  za pesmu “Ti samo misliš da me znaš”,  snimaćemo ga u Ohridu.

HC: Novo izdanje koje bi izdvojio?
Miki:
Ne bih da izdvajam nikoga generalno jer se uvek neko nađe uvređenim ili nekoga zaboraviš. U svakom slučaju bendu LUR bih čestitao izdavanje albuma, čućete ga Bože zdravlja.  Učestvovao sam u produkciji pa  mozda deluje malo subjektivno, ali  mislim da je to jedan masterpiece, da je LUR dobacio i mnogo dalje nego što može i mislim da je sada zaista stao rame uz rame sa najboljim punk rock bendovima, ne samo u Srbiji, nego u i regionu.

HC: Hvala na odvojenom vremeno i  srećno u daljem radu sa oba benda.
Miki:
Takođe. 

Sa Mikijem razgovarali Bara i Ringo