Koncertom u niškom Feedbacku grupa „Proces“ obeležila je 20 godina postojanja i kontinuiranog rada. Više koncertno aktivni u ovom periodu nego studijski, jer za sobom imaju samo 2 studijska izdanja, odsvirali su sve svoje hitove i pored sitnih tehničkih problema naterali publiku da peva i đuska sa njima.

Mogli smo čuti „Rio“, koji se zavrteo i na MTV, one više pank pesme sa prvog albuma koji je meni lično draži, gde još uvek kritikuju društvo, ali i one ljubavnije sa drugog. Bilo je tu i „Sitne Boranije“, pesme benda Ska-P (Insecto Urbano) u njihovoj interpretaciji, zatim „Ja sam tu“ benda The Toasters (Don't Let the Bastard Let You Down), „Taxi“ koji je prepev benda The Porkers, Đurina „Bombaj Štampa“ sa „Uzalud me podsećaš“ u njihovom ska fazonu, po jedna pesma bendova „Triput“ i „Danilov doživljaj Beča“, kao i njihov najveći hit „Dušanovom ulicom“ benda „MUP Monopol“.

Čuli smo i nešto novo, čime su najavili novi album za koji kažu da će biti do kraja godine.
Moglo se čuti njihovo veliko koncertno iskustvo, jer su za ovih 20 godina zaista svirali dosta na festivalima i samostalnim ili drugarskim koncertima, mada se postava često menjala. Mogla se videti podrška publike koja je sve vreme sa njima pevala i igrala i uveličala ovaj ipak zavidan jubilej, kojim se malo ko od nas može pohvaliti.

Rege/Ska/Pank uz sjajnu podršku duvačke sekcije, koja je zaštitni znak ovog benda po meni, vesela morska muzika Slavka Krunića kao podrška pre i posle koncerta, fenomenalni „Treptači Svemira“ kao opening act, učinili su da ovo bude jedno lepo i pozitivno veče. Potrudili su se da kao poklon publika dobije disk sa njihovom muzikom i spotovima i obećali da će biti tu i narednih 20 godina.

Na kraju, pogledajte i galeriju fotografija.

Proces, 20. rođendan niškog ska sastava @ Klub Feedback, Niš, 27.3.2015 
 
txt: Olja Wagner
foto: Ana Bačanin