ESC Life postoji od jeseni 2013. i čine ga iskusni glazbenici koji više od desetljeća sviraju na alternativnoj sceni. Ponikli iz bendova različitih glazbenih usmjerenja (Hemendex, ST!LLNESS, Man Zero, Umor), željeli su bend koji bi povezao njihovu ljubav prema jednostavnim i zaraznim pop melodijama te distorziranim gitarama. Bend je nekoliko mjeseci radio na autorskom materijalu i uvježbavao se za prve nastupe, a svoje utjecaje je pronašao u indie rock sceni osamdesetih i devedesetih godina - od Pixies, Sebadoh, Superchunk, Husker Du, Dinosaur Jr. pa do Weezer i Hold Steady.

U ljeto 2014., bend je svirao na festivalu SuperUho u Šibeniku, a na jesen je odradio turneju po jugoistočnoj Europi kao prateći bend i predgrupa legendarnom glazbeniku Grantu Hartu (Husker du, Nova Mob). S njim su odsvirali koncerte u Austriji, Hrvatskoj, Srbiji, Makedoniji i Bugarskoj. Bili su i predgrupa kultnom indie rock bendu Sebadoh u Tvornici.

Nastupe ESC Life pohvalili su i glazbeni kritičari, većinom zbog energičnih, brzih i glasnih nastupa.

Zvučeći potpuno usvirano i uigrano, bez eventualnih negativnih nuspojava pretjerane nabrijanosti, te pristigli na scenu formirani do kraja, Esc Life životnošću i divotom svojih pjesama ostavljaju dojam kako je upravo ovo zvuk kakav je svatko od njih oduvijek želio svirati." - Gogo Pavlov, Potlista.

Objektivno mogu ustvrditi, sada s nekom kraćom vremenskom distancom, da je ESC Life složan, duhovit, profesionalan, studiozan i, za publiku najvažnije, uvježban i dobar bend kojeg treba gledati uživo. Egalite, fraternite i francuska riječ za rastur uživo.“ –Leo Vidmar, Potlista

Po povratku s turneje, ESC Life zajedno s koproducentom Markom Mrakovčićem u Močvari snima svoj prvi album Access All Areas. Na njemu se nalazi devet autorskih pjesama te instrumentalna obrada pjesme "Ostani uz mene", jednog od najvećih pop autora s ovih područja, Nene Belana.

Album u digitalnom formatu izlazi 20.4., a na vinilu će biti dostupan od 14.5., u izdanju nezavisne etikete PDV Records.