Midnight Rain je zajednički projekat lazarevačkih muzičara Borisa Šurlana i Vladimira Garčevića. Ovaj muzički projekat nastao je u leto 2010. godine u Borisovom studiju „Midnight“ u kome su snimljene sve pesme, a za čiju produkciju je bio zadužen Boris.

Osnovna ideja je stvaranje pesama nezavisno od muzičkog žanra, iako je paradigma zvuka hard i progresivni rok. Do sada su objavljena dva studijska albuma, a specifičnost rada Midnight Rain projekta je saradnja sa velikim brojem muzičara.

Prvi album „Evolution I“ je izašao 2013. godine kao digitalno izdanje za italijansku izdavačku kuću i sastoji se od 8 pesama na kojima je učestvovalo 11 muzičara, pored Borisa i Vladimira kao glavnih autora.

Drugi album „Truth is in the Light“ je snimljen krajem septembra 2014. godine i u prvoj četvrtini 2015. godine očekuje se izdanje u digitalnom i fizičkom formatu. Na ovom albumu učešće je uzelo 15 muzičara u 9 pesama. Album predstavlja neobično i jedinstveno putovanje kroz tamne hodnike ljudskog uma, s tim što se svetlost postavlja kao glavni motiv na kraju svake priče. Žanrovski je još raznovrsniji u odnosu na prethodni album.

Cilj Midnight Rain-a ostaje stvaranje umetničke forme muzike, nevezano za aktuelne muzičke trendove, uz kontinuirano učešće starih i novih gostiju kojima je pružena mogućnost da iskažu sav svoj talenat.