Bane Jovanović je umetnik iz Požarevca. Aktivno se bavi stvaralaštvom poslednjih par godina iako crta od detinjstva. Jedan period proveo je u potpunosti ne crtajući, sve dok ponovo nije osetilo potrebu za stvaranjem, ovoga puta sa još više žara.
Njegove radove odlikuje jednostavnost tako da se njegova crtačka oprema najčešće sastoji od par osnovnih stvari: papir, olovka, gumica, rapidograf i čeona lampa (čeona lampa je obavezna!). Preferira dotwork stil i rad crnom bojom a povremeno eksperimentiše i sa vodenim bojma. Takođe crta tekstilnim bojama na majicama.
U izjavi za naš sajt kaže: "Crtam ilustracije za bendove, poneki logo, poneki tattoo dizajn, crtam i direktno na majicama a ponekad čak uradim i tradicionalni handpoke tattoo, doduše za sada samo na svojoj koži. Puno eksperimentišem i otvoren sam za razne ideje klijenata.
Inspiraciju najviše pronalazim u dugim šetnjama i trčanju. Vreme provedeno u prirodi mi pročisti misli od svakodnevnih gluposti i na neki mističan način otvori dušu tako da kreativne ideje same naviru. Na meni je samo da te ideje razvrstam i kanališem što je proces koji ja još uvek savladavam.
Voleo bih da imam više talenta što bi smanjio prekomerno trošenje gumice i gomile zgužvanih papira, više optimimizma koga nikad nemam u dovoljnim kolicinama, i naravno više vremena za crtanje!
" - zaključuje Bane.
U nastavku pogledajte neke od njegovih radova. Ostatak možete naći na njegovoj fejsbuk stranici