31.1.2015., CK13, Novi Sad

DreDDup je postao punoletan. Konačno može da snimi porno film.
Osamnaesti rodjendan benda je proslavljen u veoma pozitivnoj atmosferi uz pristustvo velikog broja prijatelja benda, fanova i bivših članova.

foto: dreDDup, HC arhiv
Event je startovao oko 20h  projekcijom spotova DreDDupa, od samog nastanka benda pa do danas. Već negde oko 22h sa svirkom su krenuli momci iz nu metal  benda BDfuse, prilično energicna izvedba na bini i solidan autorski rad koji ćemo uskoro imati prilike da čujemo u studijskoj varijanti.

Nakon 45 minuta limpbizkitovanja na bini se našao sada već prilično koncertno aktivan noise rock bend Casillas. Sa svojom  kombinacijom teških kao zemlja rifova, pomahnitalog bubnjanja i “bolesnog” urlanja pevača čiji vokal ovde služi više kao instrument, bend podseća  na nešto ekstremniju kombinaciju Melvins/Jesus Lizard.

Uz ovako dobro zagrevanje sada već krcat CK13 konačno je dočekao slavljenika. Iako nisam veliki fan DreDDup zvuka malo je reći da su me sinoć oduševili. Sa savršenim zvukom i odličnim vj-ingom poveli su ekipu na (veoma)glasno putovanje kroz vreme.

Kako je u pitanju osamnaesti rodjendan benda, set listu je činila kombinacija stvari koje su nastale pre 15-16 godina pa do poslednjeg DreDDup albuma koji je snimljen pre par meseci. Lično su me najviše oduševile numere sa poslednjeg izdanja koje odlično zvuče uživo “TamTamTam” i “Pussy Control Panel” uz koje sam zadjuskao kao na psytrance rejvu…hah. Posle nešto više od dva sata dobrog industrial zvuka, bend je  headbangujuće glave i sve sa dobrim želudcem (posle one kolilčine alkohola…uggh) počastio tortom, kako i dolikuje rodjendanskoj žurci.

Dodaću još da je (sada već standardno za NS) na svirci bilo i ukočenih, namrgodjenih -bez-aplauza- kreatura od kojih mi je sve više i više muka. Srećom, bilo ih je u manjem broju. Jednostavno ne razumem i nikada mi neće biti jasan povod njihvog dolaska na svirke generalno.

Bendovima sve pohvale za nastupe i zvuk, još jednom sam izašao iz CK sa kezom na licu zadovoljan onim što sam čuo, a verujem da je isti slučaj sa svim ljubiteljima muzike koji su se sinoc našli tamo.


Ringo