Prva verzija benda nastala je rane 2011. gde su jedini današnji članovi benda bili bubnjar Milan Cicvarić i gitarista Aleksandar Hadžić. Autorskim radom grupa se bavi od oktobra 2012. što se uzima za datum osnivanja benda. Usled različitih ideja i stavova kao i nesrećnih okolnosti, trenutna postava benda se ustalila početkom 2013. S jednom postavom snimljen je DEMO EP, a u sadašnjoj postavi bend ima jedan EP pod imenom ”Mravinjak”.
Ubrzo Potom gaje moderan autentičan zvuk, i inspiraciju pronalaze najviše u alternativnom rokenrolu, ali se žanrovski ne ograničavaju, te se njihov zvuk može okarakterisati kao Fusion Alternative Rock. Bend broji puno nastupa, što klupskih što festivalskih, u početku svirajući samo u Užicu i okolini. Krajem 2013. bend kreće aktivno da svira po Beogradu i celoj Srbiji klupski i festivalski.
Svirali su: na Demo Masters-u u beogradskom Domu Omladine, finale FARBA festivala u BIGZ-u, finale Belgrade Demofest Live-a u KST- u, na nikšićkom Lake Fest-u kao i na velikom NEXT FEST-u u rodnom gradu Užicu gde su binu delili sa bendovima  Zemlja Gruva i Svi na Pod.

Trenutno rade na snimanju singla za album koji je u planu za 2015.-u.

Facebook: https://www.facebook.com/UbrzoPotomOfficial
BandCamp: https://ubrzopotomofficial.bandcamp.com/ 

 Postava :
 Milan Cicvarić- Bubnjevi
 Nikola Kojadinović- Bas gitara
 Aleksandar Hadžić- Gitara,back vokal
 Matija Simeunović- Vokal,Saksofon