InnerSphere - Balkan Tour 2018
InnerSphere - Balkan Tour 2018

Nikad više embrioSviđa ti se? Javi ostalima!Nikad Više Embrio je novosadski alternativni rok sastav.
Bend aprila 2011. formiraju pevač Milan Vasiljev Vasko, gitarista David Aksamit, basista Marko Stankov i bubnjar Branko Lozo da bi početkom septembra počeli sa aktivnim radom. Krenuvši sa idejom kreiranja ambijentalne rok muzike David i Vasko krajem avgusta u kućnoj produkciji snimaju prvi singl "Mali Svet". Kada je kompletan sastav početkom septembra ušao u studio bend napušta prvobitan koncept i duže vreme luta muzičkim pravcima. U tom periodu nastaju pesme kao što su Odraz, Politička, Prava pesma... da bi krajem godine bend zabeležio i svoj prvi nastup u Route-u 66 u Novom Sadu. Sledeći period i početak 2012. obeležilo je još nekoliko nastupa i ubrzan rad na stvaranju novog materijala. Do aprila iste godine nastaju Veče, Podne, Jutro i bend polako formira svoj zvuk koji je do dan danas zadržao. Aprila 2012. bend napusta Marko basista i na njegovo mesto dolazi Vlada Stefanovic Zigi. U tom periodu sastav nastavlja sa koncertnim radom i učestvuje na nekoliko festivala od kojih je zapaženiji Lake Fest u Nikšiću. Nastaju Sećanja, Dace, Reč... Bendu se pocetkom 2013. pridružuje Stanko Vilenica na basu. Snimaju se Vremena, Dani, Daj... Sredinom 2014. bendu se priključuju Marko Vasiljev na basu i Vuk Vučinić na bubnjevima i to je sastav u kojem bend i sada nastupa.

NVE je za relativno kratak period postojanja iza sebe ostavio veliki broj nastupa. Koncertno su bili aktivni uglavnom u Vojvodini - Novi Sad (Route 66, CK13, Office Oficirac, Crni Bik), Subotica (Klub Mladost, Syndicate), Ruma (Buka pod Rumom), Vršac (Dom Omladine) itd. i učestvovali su na nekolicini festivala - Lake Fest Nikšić, BARF - Beograd, Skladište Fest, Gitarijada Neolit Starcevo, MILFest...

Bend je trenutno u fazi priprema za snimanje prvog albuma dok se u medjuvremenu aktivno radi na kreiranju novog materijala i odrzavanju koncerata.Sviđa ti se? Javi ostalima!

Budi u toku, prati nas na fejsbuku

Najčitanije

Arhiva