Nikad Više Embrio je novosadski alternativni rok sastav.
Bend aprila 2011. formiraju pevač Milan Vasiljev Vasko, gitarista David Aksamit, basista Marko Stankov i bubnjar Branko Lozo da bi početkom septembra počeli sa aktivnim radom. Krenuvši sa idejom kreiranja ambijentalne rok muzike David i Vasko krajem avgusta u kućnoj produkciji snimaju prvi singl "Mali Svet". Kada je kompletan sastav početkom septembra ušao u studio bend napušta prvobitan koncept i duže vreme luta muzičkim pravcima. U tom periodu nastaju pesme kao što su Odraz, Politička, Prava pesma... da bi krajem godine bend zabeležio i svoj prvi nastup u Route-u 66 u Novom Sadu. Sledeći period i početak 2012. obeležilo je još nekoliko nastupa i ubrzan rad na stvaranju novog materijala. Do aprila iste godine nastaju Veče, Podne, Jutro i bend polako formira svoj zvuk koji je do dan danas zadržao. Aprila 2012. bend napusta Marko basista i na njegovo mesto dolazi Vlada Stefanovic Zigi. U tom periodu sastav nastavlja sa koncertnim radom i učestvuje na nekoliko festivala od kojih je zapaženiji Lake Fest u Nikšiću. Nastaju Sećanja, Dace, Reč... Bendu se pocetkom 2013. pridružuje Stanko Vilenica na basu. Snimaju se Vremena, Dani, Daj... Sredinom 2014. bendu se priključuju Marko Vasiljev na basu i Vuk Vučinić na bubnjevima i to je sastav u kojem bend i sada nastupa.

NVE je za relativno kratak period postojanja iza sebe ostavio veliki broj nastupa. Koncertno su bili aktivni uglavnom u Vojvodini - Novi Sad (Route 66, CK13, Office Oficirac, Crni Bik), Subotica (Klub Mladost, Syndicate), Ruma (Buka pod Rumom), Vršac (Dom Omladine) itd. i učestvovali su na nekolicini festivala - Lake Fest Nikšić, BARF - Beograd, Skladište Fest, Gitarijada Neolit Starcevo, MILFest...

Bend je trenutno u fazi priprema za snimanje prvog albuma dok se u medjuvremenu aktivno radi na kreiranju novog materijala i odrzavanju koncerata.