Fraktura je emisija u produkciji Balans Studija koja se bavi predstavljanjem autorskih bendova. Sastoji se iz dva segmenta, intervjua i svirke uživo. U izjavi za naš sajt ovako predstavljaju čitavu ideju...


Ideja je podstaći kreativnost i probuditi volju ljudima da stvaraju time što će im se pružiti emisija u kojoj će moći da iskažu svoje privatne misli bez cenzure i nastupaju uživo predstavljajući se i na taj način.
Što se tiče dela u kom se dešava intervju, pokušavamo postaviti pitanja koja vidimo da će ih isprovocirati da kažu nešto iz duše, i to nam je čitava i ideja, suzbiti automatizovani govor, dopustiti ljudima da iskanališu svoje (prave, nenaučene) emocije.
Što se tiče live nastupa, za njega još nismo potpuno sigurni, postoji šansa, da ako nam uslovi to dozvole, radimo live nastupe i napolju, na različitim lokacijama.

Voleli bismo da napravimo muzičku emisiju u ličnoj produkciji kakvu smo oduvek želeli da gledamo. Pratićemo format 20-24 minuta.
Što se tiče ritma izlaženja, mi smo spremni raditi jednu emisiju mesečno, pitanje je da li ćemo uspeti naći toliko bendova. Pokriveno je za sada par sledećih, mislim da smo do aprila mirni.
Zamisao je da hvatamo Subotičke bendove, prosto jer nismo u stanju platiti troškove bendovima sa strane, ali ukoliko neki bend sa strane bude želeo doći o svom trošku i svidi nam se, neće biti odbijen.

Emisiju radimo nas dvojica, Boris Kopilović radi video produkciju, ja (Edvard) se bavim bendovima, pitanjima i slično i na taj način zajedno kreiramo tok emisije.

Prvu epizodu u kojoj gostuje bend Hedonist možete pogledati u nastavku.