Clockwork Psycho je ljubljanski psychobilly/punkabilly bend koji su 2011. osnovali Clockwork Lilith (kontrabas i glavni vokal) i Al Eržen (gitara i prateći vokal). Uskoro pronalaze bubnjara Dogza i odmah kreću s radom na autorskim pesmama. Nakon nekoliko odsviranih koncerata posle samo šest meseci usviravanja, Clockwork Psycho već dobija priliku da nastupi s velikim imenom psychobilly scene, bendom The Koffin Kats.
Bend vredno odrađuje koncert za koncertom i dobija zasluženu nagradu – priliku da zasviraju sa svojim uzorima, kultnim gore'n'roll bendom Banane Metalik. Definitivno priznanje kvalitete svoga rada dobijaju novim pozivom na saradnju od benda The Koffin Kats, ali ovaj put da s njima odrade deo njihove evropske turneje. Krajem 2013. snima se materijal za album prenac „Nightmares from Laibach“ i odrađuju se neki od posljednjih koncerata u originalnoj postavi jer početkom 2014. Dogza zamjenjuje iskusni punk i surf bubnjar Mare.
Prvi nastup s Maretom bio je u martu 2014. kad je Clockwork Psycho otvorio koncert psychobilly legenda Demented Are Go! u zagrebačkoj Tvornici Kulture. Slede vrlo uspješni koncerti po široj regiji, italijanska mini turneja, a tada se događa najnovija promena u postavi benda – iskusni punk i psychobilly holandski gitarista Lou Jordaan ulazi u Clockwork Psycho i s dodatnom gitarom upotpunjuje njihov zvuk. Album „Nightmares from Laibach“ je službeno izdan za Fury Records (digital release) i Nervous Records (publishing). To su dve cenjene britanske izdavačke kuće za koje su svoje albume izdavali mnogi veliki psychobilly bendovi. Zato su Clockwork Psycho vrlo ponosni i zahvalni što su „label mates“ sa svojim uzorima! Bend je u septembru krenuo sa velikom promotivnom turnejom albuma prvenca u sklopu koje nakon Slovenije, Mađarske, Austrije, Italije, Španije,Hrvatske dolaze i u Srbiju
Za sledeću godinu ova nezaustavljiva mašina zvana Clockwork Psycho najavljuje nove turneje: Njemačka, Danska, Švedska, Finska, Belgija, Holandija, Engleska ali i prve velike Evropske psychobilly festivale! A nakon toga ni Amerika nije više daleko!