Posle nastupa u Beogradu, u sklopu promocije „Bremeplova“, melahholični tonovi Nikole Vrankovića posetili su 7. novembra i Novi Sad , koji duže vreme nije imao prilike da ugosti ovog sjajnog autora.

Sa savršeno uigranim pratećim bendom i, kao i uvek, maestralno nameštenim zvukom i rasvetom nastup u CK13 je od samog početka obećavao maksimalni užitak fanovima.
Pod prigušenim plavim svetlom, krenuli su prvi taktovi „Tehnologije“, a novosadska publika koja važi za jednu od rezervisanijih popustila je već posle „Čarobnog Akorda“ koju je cela CK13 horski ispratila.
Dalo se primetiti da je novosadskim jesenima falio zvuk koji je redovno donosio Block Out, sada bivši Nikolin bend.
Kroz setlistu su se provukle pesme iz Block Out perioda a i Nikoline solo karijere, pa su tako „2000 i kusur..“, „Zadrži svoj dah“, „Raskorak“ i „Protiv sebe“ pokazali da Vranjković ustvari ima još jedan Block Out. Onako kako je Block Out zvučao sa Vranjkovićem, tako sada zvuči Vranjković solo.
Pod punim emotivnim zanosom publika u Crnoj Kući se skoro 3 sata „mučila“ da izadje iz transa koji je Nikola kako samo on zna stvorio, hipnotizirajućim izvodjenjem „Težak slučaj pakla“, „Sretenje“ i kao kontra udarac „Dan koji nikad nije došao“. Iako su se iz publike najčesće čuli povici „Majdan“ i „Osam i trideset“ ovaj put smo ostali uskraćeni za ove dve sjajne numere.
Nastup je završen tačno sat vremena nakon ponoći, numerom koja je po meni jedan od najboljih Nikolinih teksotva ... „Najduži je poslednji sat“.
Vranjković je potvrdio da je bio i ostao alfa i omega Block Outa i dobra stvar je što je sve to uspeo da ponese sa sobom i ovim koncertom je potvrdjeno da se kroz njegov prateći bend veliko deo onoga što je Block Out stvarao i predstavljao-ipak nastavlja.

Ninoslav Trajković