Mediji su željni novih priča za naslovne strane i zato su ljudi koji se bave muzikom uglavnom u potrazi za sledećom velikom inovacijom, novim hitom ili se opet samo bave utopističkim revolucionarnim umetničkim stvaralaštvom ne odstupajući od svojih ideja, po svaku cenu želeći da ostanu primećeni.
Ovakvi pristupi umetničkom stvaralačkom radu nisu dobri primeri, jer stvaraju stresnu atmosferu i umetnik mora raditi pod pritiskom, da bi opstao.


Tito je drugačiji. Tito je opušten. Tito je umetnik slobodan od rutine, nezavistan.

Rođen u Meksiku, doselio se u Los Angeles ranih sedamdesetih.
Vojnik sreće odrastao na Aljasci, a išao u školu u El Pasote.
Tito poseduje tri umetničke krvne grupe koje mu teku kroz vene, a u kojima je zauvek etablirao svoje ime  - glumačka, kompozitorska i rock'n'roll.
Gledajući njegov život, možemo zaključiti da je on zaslužio Oskara za najbolju sporednu ulogu u svim tim disciplinama, a termin "sporedna uloga" savršeno odgovara opisu karijere ovog ležernog umetnika.
Tito Larriva je bio uključen u puno projekata koji su doživeli svetsku popularnost, a imao je i presudan uticaj na mnogo produkcija koje smatramo jako bitnim.

Kada je punk rock bio prljav, potreban i u razvoju u LA krajem sedamdesetih, Tito je bio aktivan i u centru dešavanja sa bendovima kao što su The Impalas, The Flash Eaters i Plugz. Snimao je za Gun Club, prošetao se malo u blues žanr sa The Cruzados i otvorio vrata za Fleetwood Mac.
U David Byrnevom "Istinite Priče" igrao je psihopatu sa omiljennom pjesmom "Radiohead", a to ime je kasnije izabrao Thom Yorke & Co kao njihovo ime, sad več čuvenog benda.

Kroz saradnju na čuvenim filomovima Robert Rodrigueza '"Desperado", "Once Upon a Time in Mexico" i "From Dusk Till Dawn" , Tito se sapleo o kamen koji mu je rezultirao nastajanje benda Tito & Tarantula, čiji je debi  album"Tarantism" objavljen za kuću  Titty Twister godinu dana kasnije.
Materijal je u stvari nastao pet godina ranije, u vrlo sličnom okruženju sa improviziranim jamm session bendom, u koji je bio dobrodošao bilo koji mariachi koji se zadesio u klubu u tri ujutro.
Kul priča iz koje je nastalo nekoliko remek dela ovog autora.
Nakon toga Tito nastavlja saradnju sa holivudskom produkcijom na filmovima “Kill Bill” ,”Machette”, itd.
Večinu vremena provodi na turnejama i snimajući nove materijale za naredne albume.

Trenutna postava titovih Tarantula, sa kojom nastupa u protekle tri godine, uključuje i njegovu ćerku Lolitta Lynn Carroll-Larriva na mestu bassiste, što novi Titov koncept može dodatno ukrasiti atributom familijarnog poslovnog bogatstva, a inače je retkost u show biznisu.
Pored Lolitte od 2102 godine Tarantule čine: Marcus Praed (rhythm guitar), Samantha Bishop (drums) & Victor Ziolkowski (rhythm guitar & Drums).