Sarajevski ekperimentalni bend InTheRoom krajem marta je u Art kinu Kriterion promovisao svoj prvi zvanični EP pod nazivom "3327" i premijerno prikazao video spot za pjesmu "Square surf". Nakon promocije spota bend je u odličnoj atmosferi malog prostora Kriteriona održao i koncert na kojem su odsvirali pjesme sa svog EP-a, kao i druge pjesme koje su nastale u periodu nakon njegovog snimanja.
Autori i producenti ovog spota su Sadžida Hadžić, Nemanja Popović i Danilo Marković, a sniman je u Sarajevu  krajem septembra prošle godine.


EP 3327 inače sadrži tri pjesme koje su snimljene tokom dva januarska dana 2013. godine, u sali Art kina Kriterion u Sarajevu. Autori svih pjesama su članovi InTheRoom-a, a produkciju EP-a potpisuje Nedim Zlatar, frontman sarajevskog benda Basheskija. Mix snimka urađen je tokom 2013. godine, a EP su mixali Nedim Zlatar u Old majkfild studios i Mirza Lendo (član KillingJazzHardCoreBaby) u Kriterionu. Autorica dizajna omota je Vanja Lazić.

S obzirom da je Art kino Kriterion, u kom smo snimali, nekada nosilo ime Kino Tesla, mi smo ovim nazivom EP-a željeli spontano odati počast Nikoli Tesli koji je inače dugo vremena živio, a i preminuo u sobi 3327 u hotelu New Yorker na Manhattanu. Nekako se sve poklopilo, a kako smo i svi dosta vezani za ovo mjesto, tu smo mnogo puta svirali i imali probe, htjeli smo da i ono zaista bude dio ove priče jer je stvarno uticalo na zvuk i atmosferu, a i dalo nam je inspiraciju“, ukratko objašnjavaju iz benda simboliku naslova svog prvog izdanja.  

InTheRoom je nastao 2012. godine, kao eksperimentalni jam session projekat četvorice muzičara koji već duže vremena nastupaju ili su nastupali sa drugim bendovima kao što su KZU ole ole & PZU oje oje, Billy Andol, KJHCB, Don Guido i Misionari. Kroz konstantne probe bend je stvarao muziku, a neke od prvih pjesama koje su nastale zabilježene su upravo na ovom EP-u.

EP možete preuzeti na njihovoj oficijelnoj bandcamp stranici: https://intheroom3327.bandcamp.com/