Punk rock specijalitet na domaći način. Prvi albumi svakog benda su sjajna stvar u osvrtu ka prošlosti, prisećanju nekadašnjih shvatanja i priča koje su sada smešne samim autorima pre svima ostalima. 

Partibrejkers us kroz svoju karijeru bili dosta dosledni u svojim nebuloznim kritikama. Zašto nebuloznim? Njihovi tekstovi zaista vrište "društvena kritika", ali nekad su napisani tako da ne znam ni da li Cane zna šta je hteo da poruči. Ako niste u toku, probajte da nađete njegove bisere i mudrosti po netu, a onda tek idemo na diskografiju…ili možda ne.

Partibrejkers I je izašao 1985. i otvorio vrata samom bendu, dok je u svetu muzike, samo razgazio ulični, inteligentni punk. 
Ovaj album sam izabrala jer mi je trenutna punk scena postala zabrinjavajuće jednolična, monotona, uniformisana. Partibrejkers I je sušta suprotnost planiranim radijskim formatima, stvorio je imidž za sebe.

Ako si…  - kratka lekcija o sagledavanju žena. 
Gubitnik - kritika političko – društvenog sistema, može i danas da se vrti kao najnovija stvar. 
Noć - onaj nezgodan period između jesam/nisam odrastao i šta sad da radim sa tim stanjem. 
Hej ti dole -  evo ova pesma sama, bez ostatka albuma pokazuje da vrckavost ide uz buntovništvo. Budi to što jesi, ne pretvaraj se, ne pravdaj se.
1000 godina – najveći hit Partibrejkersa ikad! Ima toliko blues ritma, zato joj je trajanje duplo duže od nekih drugih. Poruka je skroz jasna – iskoristi sve što možeš, svaku priliku i živi. 
Stoj Džoni – punkerski izliv kao planiran za neki bajkerski film. Najslabija na albumu.
Ona živi na brdu – ovo je jedan vrlo ozbiljan tekst, sa teškom temom psihičkog i fizičkog zlostavljanja. Uz malo pažnje iz nje će svako skapirati poentu.
Ti moraš biti moja – kad opasni momci postanu zbunjeni i postanu još opasniji nastaju ovakve, reklo bi se, zamalo ljubavne pesme. Koja žena nije probala bar malo da utiče na svog momka i koji momak nije dobio nervni slom od toga?
On je došao u vetar – čula sam da je ova pesma inspirisana nekim filmom, ali ta mističnost lika koji se odjednom pojavljuje i isto tako nestaje je previše opširna. Tekstovi kao ovaj ostavljaju slušaocu mašti na volju da gradi sopstveni scenario. Jako cool.
Novi dan – buntovna! Rekao bi Čorba „Gutaj šta ti se servira“ ili uradi nešto sam za sebe kako ne bi trpeo posledice tuđih odluka.
Ulični hodač – raspon shvatanja teksta opet mašti na volju: od bukvalno senki iz mraka koji okružuju ulice do masturbacije i tabua te teme. Šta vam je draže, bliže ili neko treće mišljenje.
Večeras – zatvaraju album sa još jednom muško – ženskom relacijom, skoro romantična poezija. Pesma je stvarno dobra, podseća dosta na Ramones i to je jedina numera u kojoj se ogleda drugi izvođač.

5/5  za početak karijere Partibrejkersa u nadi da će ovaj album slušati i budući naraštaji.
Tamara Maksimović