Killed a Fox – Spring of Sloth and Haze



Sviđa ti se? Javi ostalima!

Za očekivati je od Hrvatske rokenrol scene da svako malo izbacuje jaka imena, ali, istina je da rokenrol i u Hrvata obitava u undergroundu. Samo nekoliko najvećih imena uspješno gaze i prelaze granice, kako fizičke među državama, tako i granice žanrova. Nego, u undergroundu je osjetna kriza, koja se najbolje vidi upravo na izdanjima Zdenka Franjića (gdje ima ogroman broj odličnih bendova, ali koji nikako da izađu iz okvira najokorelijeg undergrounda, osim nekoliko najjačih imena). Među pripadnicima novije generacije polako se stvari mijenjaju, nabolje. Navešću Killed a Fox, koji su svojim pristupom alt rock-u, vrlo preciznom produkcijom i čak iznenađujućom dobrom dikcijom pjevača, podigli visoko nivo kvaliteta koji se traži na zapadu.

Killed a Fox su Zagrebčani, kako i sami kažu, nemaju veze sa ubijanjem lisica, sviraju odličan alternativni rock i zaslužuju pažnju svih poštovalaca zvuka Alice in Chains (ne poredim ih sa bendom već vam samo nastojim približiti radi lakšeg odabira).
Slušajući ih, stiče se utisak da nisu sa ovih prostora, iz više razloga. Zbog, kao što sam naveo, odlične dikcije pjevača te zbog sveukupnog, veoma pozitivnog osjećaja koji je mnogo iznad uobičajenog prosjeka. „Spring of Sloth and Haze“ je drugi album benda sa kojim potvrđuju talent ispoljen i na prethodnom, izrazito dobrom prvom albumu i od prve do posljednje pjesme je mnogo razloga zašto bi ste trebali da im date šansu.

Nikola Franquelli



Sviđa ti se? Javi ostalima!

Budi u toku, prati nas na fejsbuku

10 najčitanijih

Arhiva