foto: HC arhiv
Sinoćnji nastup Goribora je bilo fino podsećanje na atmosferu prepunog kluba. Goribor se nakon prošlog nastupa u novosadskom Quarter-u ovog puta ipak opredelio za nešto manji prostor CK13 da bi isti rasprodali, i to 2 dana za redom. Večeras im podršku pružaju Sizife Daj Kamen, a sinoć je taj posao pripao novosadskoj Gernici.

Gernika sa malim kašnjenjem počinje nastup numerom „Posebno vezani“, nastavljaju sa „Mostovi i ostrva“, „Mama zna“, „Čupaj“... Još jednom na delu novosadska publika koja je većim delom njihov nastup ispratila uživajući u lepom vremenu u dvorištu CK. Što je šteta s obzirom da je u pitanju bend sa zanimljivim idejama koji je svakim nastupom sve sigurniji, pogotovo sa novim bubnjarem. Uz par sitnih i ne toliko upadljivih tehničkih greškica ali i sa ne baš preciznim lead vokalom provozali su nas kroz još nekoliko numera da bi završili sa „I.N.R.I.“, koja je bila i vrhunac njihovog nastupa. Uz ovacije zahvaljuju prisutnima i najavljuju Goribor, koji je nakon kraće pauze prvim tonovima prizvao ostatak ekipe unutra i napravio krkljanac već prvim taktovima „Ko sam“. Uz burnu reakciju publike nastavljaju sa „Voli me“, „Ti i ja“...

Za zvuk, inače poslovično dobar u ovom prostoru čista desetka, i ista ocena ali sa negativnim predznakom za ventilaciju. Što bliže bini, to manje kiseonika. No, to nije drastično razredilo prve redove, koji su u sardiniranoj formaciji u glas ispratili i „Moje misli“, „Rolamo“, „Niko nije kriv“. Jedini zvučni kiks cele večeri se zbio tokom „Moje misli“, šta god da se zbilo, zabolelo je uši. Ali to je jako brzo palo u zaborav jer su usledile „Sjajne niti“ i „Kiša“. Novom numerom zatvaraju zvanični deo koncerta. Prostor Crne Kuće je odzvanjao od poziva na bis, na kome su izveli i „Uzalud se budiš“ i nakon par numera na samom vrhu usijanja zatvorili sa „Jureći ljubav“ nešto nakon jedan izutra, kratko se zahvalivši publici uz „vidimo se sutra“.

Goribor je sinoć dokazao da imaju jako uporište u Novom Sadu priuštivši nam gotovo dva sata dobre svirke, uživanje uz istaknute baseve i flegmatični vokal koji u narativnom maniru na prvi pogled banalnim tekstovima uspeva da istovremeno i umiri savest i izazove grižu iste. Ko ide večeras sigurno će imati prilike za uživanje. Što se mene tiče, rado bih repete.

Marina Perović