Concrete Sun je petočlani sastav oformljen 2007.godine u Novom Sadu. Svoj zvuk definišu kao melodic southern/stoner grunge metal. Debi album „Sky Is High“ objavljen 2011.godine naišao je na pozitivne reakcije i publike i kritike a sa novim materijalom nastavljaju krupnim koracima u tom pravcu. Iza sebe imaju dosta zapaženih nastupa, uključujući i učešće na festivalima Exit i Sziget.
Upravo je objavljen i drugi studijski album – „Eight“, lyrics videom su nam predstavili još jednu numeru  - „Mountain Side“. U toku je montaža još jednog spota a ostale aktuelnosti nam otkriva frontmen sastava, Strahinja Cerovina.


HC: „8“ nam donosi isto toliko pesama. Reci nam nešto više o samom albumu.
CS: Ćao svim čitaocima vašeg portala. Novi album pod nazivom  „8“ je naš pregled dešavanja oko nas u poslednje 2 godine. Pokušaćemo ljudima da prenesemo kako muzikom tako i u najskorijrm roku i vizuleno u vidu spotova sva nasa osecanja, namere i štošta još... Album je i ovaj put sniman u studiju ROAD, a za snimanje je bio zaduzen opet Dragan Alimpijević PIK (Grate), kojem bi ovom prilikom hteo da se zahvalim na sjajnoj saradnji jos jednom. Ovaj put smo se odlučili da pokusamo da približimo ljudima naše tekstove i muziku na jedan jako jednostavan nacin, a to je kroz slike koje se nalaze na svakoj pesmi i na samom cover-u albuma. Za slike je zadužen Srđan Đurić, koji je odradio sjajan posao i veoma simbolički prikazao nas i nase pesme. Sam album je dosta sređeniji aranžmanski od prvog albuma „Sky Is High“. A jedva čekamo da čujemo kritike samih slušalaca, koje su ujedno nama i najvažnije.

HC: Nedavno je objavljen teaser te je publika dobila nagoveštaj onoga što nas na albumu očekuje. Dosta pesama smo već imali prilike čuti na nastupima pa se da primetiti blaga promena u zvuku u odnosu na „Sky Is High“?
CS: Ono sto ja stalno spominjem da bend CONCRETE SUN svira muziku onako kako je oseća u datom vremenskom periodu i ne osvrće se mnogo na stacioniranje u nekom žanru. Tako da pesme jesu malo drugačije ali u biti je to ista muzika sa nekim ne prevelikim promenama, već bih pre rekao unapređivanjem zvuka, naravno koliko smo mogli to da uradimo sa našim poznavanjem muzike. Mislim da svi oni koji su nas voleli do sada neće menjati mišljenje ubuduće, ipak ostajemo dosledni sami sebi.

HC: Promena ima i u sastavu benda?
CS: Da do promena je došlo, sada se na bubnju nalazi Savić Aleksandar Savara, a na mesto solo gitare je dosao Stojković Strahinja. Do nikakvih svađa nije doslo sa starom ekipom, jednostavno smo odlucili da nastavimo ovako ubuduće.

HC: Za pesmu „Silver Tear“ ste plasirali spot prošle godine, a upravo je svetlo dana ugledao i lyric video za „Mountain Side“. Ovih dana je završeno snimanje još jednog spota, ako se ne varam za  „The Galley“?
CS: Da snimili smo i drugi spot za navedenu pesmu koji će biti plasiran krajem marta ove godine. Pre njega je izašao lyric video za pesmu „Mountain Side“ koji potpisuje Stefan Papić. Spot za numeru  „The Galley“ je snimljen sa našim dobrim drugom i prijateljem benda Nebojšom Dabićem i sa ljudima koji su se odazvali na naš poziv i napravili spot nama veoma dragim. Za montažu spota biće zadužen Mihajlo iz benda dreDDup. Hteo bi ovom prilikom da se zahvalim svim ljudima koji su došli i podržali nas. HVALA, BEZ VAS SMO NIŠTA I NIKO !!!


HC: Potvrdili ste datume par nastupa. Imate li u planu malo opširniju turneju?
CS: Imamo svašta u planu ali neka to za sada ostane malo iznenađenje... 

HC: Šta je po tvom mišljenju glavni adut benda Concrete Sun?
CS: Glavni adut benda CONCRETE SUN je nastup uživo i sama komunikacija sa masom. Oduvek nam je bilo važno da napravimo dobro zezanje i događaj za prepričavanje. U budućnosti ćemo se truditi da budemo još upečatljiviji.

HC: Aleksandar Stojković (Burning Circle) i ti ste potvrdili da ćete snimiti vokale za album prvenac benda Superhammer. Kako je došlo do saradnje i kakvi su tvoji dalji planovi vezani za Superhammer?
CS: Ah Superhammer je jedna sjajna ekipa ljudi koji imaju za cilj da ruše barijere ispred sebe. Puno toga su uložili u muziku koju stvaraju (koja je po meni veoma ozbiljna i dobro odsvirana). Do poznanstva smo došli preko interneta i ubrzo smo se videli uživo. Imao sam prilike da prisustvujem njihovoj probi, gde smo se i dogovorili da im gostujem na albumu. Jedva čekam da krenemo sa radom u studiju, a rezultat ćete čuti ubrzo posle toga. Hteo bih još da spomenem da sledece nedelje gostujem na studiskom albumu benda Siempre Peligroso, i u pregovorima sam sa Banjalučanima Flinstoner da odradimo jednu pesmu  za njihov album prvenac. 

HC: Imate dosta nastupa, što klupskih što na većim binama. Iz tvog iskustva, kakvi su uslovi za svirke kod nas i u regionu?
CS: Uslovi zavise od ozbiljnosti organizacije i koncepta same svirke, festivala itd... U suštini kada sam počinjao da sviram svirali smo na svemu i svačemu, tako da je ovo danas mnogo bolje od onoga pre. 

HC: Čini se da nikad više aktivnih bendova  a scena kao da je zapala u stanje hibernacije. Kao aktivnom učesniku, kako tebi izgleda?
CS: Postoji problem sa publikom, oni moraju da shvate da su potrebni i da podržavaju iz sve snage i naprave novu scenu. To sada nije nemoguće. Mislim da nikada nismo imali više bendova i opreme, pa hajde da to zajedno iskoristimo do maksimuma.

HC: Za kraj, šta bi poručio čitaocima Helly Cherry-ja?
CS: Ostajte u dobrom, slušajte dobru muziku i čekamo vas na budućim svirkama da zajedno pokažemo da možemo sve. Veliki pozdrav i stay metal

Razgovarala Marina Perović