Nezavisna alternativna izdavačka kuća Black Planet Records izbacila je drugi deo godišnje kompilacie Balkan under the radar.

Ovaj deo se zove The Black Wave i već u nazivu sugeriše da je priča dignutana na još ozbiljniji nivo u odnosu na prošlogodišnji “The Invisible scene”. Za razliku od prošlogodišnje kompilacije, vol. 2 je na čak 3 CD-a.

Prvi deo je posvećen sviračkim alternativnim bendovima sa vokalima. Drugi deo je posvećen instrumentalnim sastavima i vokalnoj instrumentalnoj elektronici, dok je treći disk eksperimentalna sviračka muzika i elektronika.

Takođe, iako je cilj ove kompilacije afirmacija kvalitetnih nepoznatih izvođača sa prostora Balkana, ovu kompilaciju su podržali renomirani izvođači poput NikoleVranjkovića, Goribora i Mizara. Što se tiče zastupljenosti pravaca i ovaj put je dijapazon širok – alternativni roki metal, post rock, witch house, IDM, dark wave electro, industrial, ambient, noise, avantgarde jazz, drone, bass music, experimental itd.

Opipljivo izdanje kompilacije neće biti na prodaju već samo za izvođače i poklon ali ako ste baš zainteresovani da posedujete diskove obratite se izdavaču. 
Kompilacija je dostupna za dž OVDE.