Nakon kratkih pregovora, sutra će biti održana konstitutivna sednica Udruženja građana „Crna Planeta“, na kojoj osnivači Peđa Živanović, Vladimir Popović i potpisnica ovih redova žele da preuzmu stvari malo u svoje ruke.
Kao pravni naslednik DIY izdavačke kuće Black Planet Records, Udruženje će na sebe preuzeti širu akciju konsolidovanja alternativnih i underground umetnika u gradu, regionu i zemlji, iz svih oblasti u posebnom prostoru koji će imati formu „skvota“  i organizovati svakodnevne aktivnosti kako bi istu promovisalo, kao i razmenu umetnika iz drugih sličnih udruženja sa drugih Planeta.
Možda vam zvuči malo ambiciozno i pretenciozno ali iskreno da vam kažem – i jeste tako.
Nagomilani problemi u gradu koji pogađaju i umetnike, o kojima pričamo i ja i moje kolege, nepostojanje komunikacije između nas a i institucija koje se inače finansiraju i od mog poreza, uslovili su da se ova ideja realizuje munjevito.
Bilo je potrebno nekoliko poruka na fejsu i 2 ture pića u Mirroru da se u roku od 10 dana sve uklaviri i krene u realizaciju. Iskreno, računamo na veliku podršku od svih kojima je do umetnosti bilo koje vrste makar malo stalo. Nemamo pojma kako ćemo sve to da izvedemo ali smo rešili da krenemo.
Ideje mi evo danima samo sevaju u glavi.
Za početak, kako bi proslavili osnivanje Udruženja, Feedback 22.02. u 22h (koja simbolika) Warm Up Party gde ćemo ispod najpoznatijeg gradskog underground brenda Music to Play in the Dark nas troje da vas svojim DJ setovima pozovemo da se pridružite ideji i dok đuskate i hedbengujete smislite kako ćete dati svoj doprinos.
Sve nam treba.

Olja Wagner
izvor: Gradjanin.rs