Wyatte - Road to Boshporus - October 2017
Wyatte - Road to Boshporus - October 2017

Petar Alargić



Sviđa ti se? Javi ostalima!

Petar Alargić je nezavisni umetnik, autor muzike divergentnih žanrovskih odrednica: ambijent, elektronika, metal, fokusirajući se na seriju apstraktnih ambijentalnih radova, započetu prethodnim izdanjem, Portraying The Yellow Sun (avgust 2013. Magnatune USA), a nastavljenu trenutno aktuelnim izdanjem, A Touch Of White.
Aktivno je prisutan u muzici preko deceniju kako pišuci i snimajući, tako i izvodeći muziku na sceni sa ciljem dosezanja tla adekvatnog za otelotvorenje svojih ideja. Produkti samostalnog autorskog rada rezultuju potpisivanjem izdavačkih ugovora sa dva američka izdavača u 2010. godini: Magnatune (USA) i ArtisTech Media (USA).
Do ovog trenutka, objavljeno je 7 izdanja, simultano za oba pomenuta izdavača, dok je sav materijal dostupan u vodećim internet prodavnicama (iTunes, Amazon, eMusic...itd).

Diskografija:
Ambitronika L1 (2010) (Magnatune (USA)/ArtisTech Media (USA))
Classient Vinyl L1 (2011) (Magnatune (USA)/ArtisTech Media (USA))
Svetlost (Metal) (2012) (ArtisTech Media (USA))
Masstronika (2012/2013) (Magnatune (USA)/ArtisTech Media (USA))
Delicate (2013) (ArtisTech Media (USA))
Portraying The Yellow Sun (2013) ((Magnatune (USA))
A Touch Of White (2014) ((Magnatune (USA))



Sviđa ti se? Javi ostalima!

Budi u toku, prati nas na fejsbuku

Najčitanije

Arhiva