Post-Coital Silence je bend iz Zagreba koji svira žestoku, no prije svega neobičnu mješavinu metala i rocka, začinjenu svojevrsnim pop štihom. Sa ženskim vokalom na čelu, bend vodi publiku na putovanje kroz osobne priče, kroz tamne tunele stanja svijesti i onih povremenih trenutaka kada se čini da ipak postoji svjetlost na kraju. 
Bend postoji od 2011., a od tada je odradio 20-ak svirki diljem Hrvatske te skladao i snimio 10 autorskih pjesama koje se mogu poslušati na njihovom novom demo albumu pod nazivom „Paraphernalia“. 
Post-Coital Silence se doslovno može prevesti kao "tišina poslije seksa". Taj trenutak prije nego dva tijela progovore može biti nevjerojatan, može biti sretan, tužan, opušten, predinfarktno stanje, uživanje u nježnostima, cigareta i pivo. Opcija je onoliko koliko je i osjećaja u nas ljudi. Tako je i u glazbi. Opcija je nebrojeno mnogo. 
Sve je već izmišljeno i odsvirano, ide se u krajnje ekstreme i svaka subkultura koja je dominirala 90-ih danas ima 400 podvrsta. “Ideja je svirati ono što svi volimo, i to je ono oko čega smo se mi, kao bend našli. Naši korijeni obuhvaćaju široki spektar glazbe, pa je teško reći što točno sviramo, na koga podsjećamo stilski, teško je odrediti granice u svijetu muzike. Mi više volimo probijati granice na svoj način.”