Gatos del Mundo je zadarski art punk trio. Grupa je osnovana u travnju 2012. Članovi grupe su Kris Vunić, Pavle Valerjev i Ivan Milin. Sva trojica su ustaljeni članovi hrvatske underground scene; Vunić i Valerjev surađuju 10-ak godina kao članovi experimental/noise-rock benda [mandelbrot set] a Milin je punk veteran iz mnogih bendova npr. Trn u oku. 
Gatosi svojim pristupom nastoje na svoj način punk rock učiniti neočekivanijim i uzbudljivijim. Pri tom preuzimaju dio estetike hardcore-punka, art-rocka, psihodelije i avangardne kompozicije. Osim standardne bubanj-bas-gitara opreme svakog punk trija, ne ustručavaju se koristiti elektroničke loopove, synth i vokalne efekte. 
Gatos del Mundo debitiraju na rock festivalu JUMF gdje pobjeđuju u konkurenciji demo bendova i snimaju singlicu. Jedna pjesma izlazi na kompilaciji Hladan Balkan. 
U kolovozu 2013. izdaju svoj prvi EP album na CD-u i na audio kazeti pod nazivom Transmitter za nezavisnog izdavača Guranje S Litice Records. Energičan i originalan pristup ove grupe već je pobudio značajan interes na lokalnoj sceni. U tijeku su pripreme za snimanje LP albuma.
Više informacija o bendu na http://www.facebook.com/gatosdelmundo