Mandelbrot je riječko/zadarska grupa koja je aktivna od 2002. godine.
Grupa je sklona eksperimentiranju sa zvukom, strukturom pjesama i harmonijama te izgradila sebi svojstven stil koji se kreće u bučnoj zoni. Jedinstven zvuk grupe karakteriziraju slojeviti zvučni pejzaži dviju gitara, čvrsti riffovi, uz energičnu ritam sekciju koja se poigrava s ritmovim različitih mjera te uznemireni vokal koji pjeva o traumama, frustracijama i ljubavi. Eksperimetalni-rock, noise-rock, math-rock,
psihodelija, post hard-core... jesu žanrovi koje razni slušatelji prepoznaju u zvuku ove grupe.
Prvi album grupe izdan je 2004. godine, a 2009 godine izlazi drugo izdanje na CD-u i vinilu. [mandelbrot set] su nakon odsviranog velikog broja koncerata po Hrvatskoj, Sloveniji, i Evropi stekli prepoznatljiv status na domaćoj indie sceni i istakli se kao jedna od ključnih grupa žanra. Imali su priliku svirati s bendovima poput QUI (David Yow se popeo na binu i otpjevao s njima pjesmu "Cannibal" iz opusa Scratch Acid), Trans Am, Gone Bald, Majmoon, te dakako, sa svim domaćim indie rockerima.
Svojim energičnim i nepretencioznim nastupima grupa [mandelbrot set] je stekla visoku reputaciju među zahtjevnom publikom domaće i inozemne nezavisne scene. Koncerti ovog sastava prava su poslastica za sve istinske ljubitelje rock'n'rolla bez obzira jesu li fokusirani na Beatlese, Fugazi, Sonic Youth ili Oxbow.
www.myspace.com/setofmandelbrot