Osim toga što je prošlo godinu dana od smaka sveta i što su Cannibal Corpse proslavili 25 godina rada... a čuveni Paul Dianno rešio da mu je pun kurac muzike...desilo se par finih stvari na domaćoj sceni...


1. Bend "Nadimač" izdao je album "Nejebanježivesile" i tim povodom u Oktobru održao pakleni koncert sa "Awaiting Fear" I "Acroholia" u KST-u. Ime ovog izdanja govori za sebe, a ako ste očekivali da vam opisujem pesme kao i da prosipam hvalospeve o njima, zakažite masažu stopala u SPA centru. Pa nisu džabe prvi na listi bitnijih izdanja u 2013.Obratite pažnju na ovaj album i ako slučajno čujete da "Nadimač" svira u vašem gradu, varošici, komšiluku, obavezno obiđite tu svirku. Nećete se zajebati.

2. Stara ikona srpskog grind zvuka Gera, samostalno je objavio čitav niz muzičkih projekata tokom ove godine, odnevši titulu najvrednijeg muzičara 2013. Njegov čuveni "Cobi's Death" pocepao je kao svinja masan džak sa albumom "Maximum Imperium" na kome sam i lično učestvovao kao gostujući gitarista i mogu vam reći da su granice zaista pomerene kako u maštovitosti, tako i u brzini i brutalnosti. Stoga, obavezno čekirajte "Cobi's Death" ukoliko ste fan brutalnog mlevenja. Za ostala izdanja možete pitati i čoveka lično sa obzirom da živimo u eri digitalne tehnologije i hiperkomunikaciije.

3. Neprejebivi old school death metal "Awaiting Fear" izdao je album "After Execution" koji možete besplatno preuzeti ovde: http://awaitingfear.bandcamp.com/ i uveriti se u par stvari, ako vam je uopšte potrebno uveravanje. Pravi ljubitelji AF će uživati, a svi ostali koji ih ne gotivite, verovatno će te odjebati odavde kao gluve kučke u masnoj popari. Ako mene pitate, bend i album su do jaja. Ako vam se ne sviđa, i za to me baš zabole kurac.

4. "Prljavi Dripci"su takođe izdali novi album ove godine i po mom skromnom mišljenju, to je jedan skroz super jebemtimaterupičku punk rock album. Verovatno najbolji do sada. I zove se ni manje ni više nego "Kultni Album" Ipak su Ševa, Strale, Goksi i Samuraj prljave dripčine sa dobrim razlogom...a verujem da, ukoliko im isprozivate novu ploču, ladno će vam prdnuti u facu mastiljavu prdežinu i potom reći da ni sami nisu zadovoljni istom. Ali prava istina je da Prljavi Dripci u stvari nisu pank bend, već majica... Koristite internet i saznajte nešto više o ovom izdanju zato što mi ne pada na pamet da vam išta serviram na tacni.

5. Mesto nema veze sa muzikom već sa narodni pokret koji je ostavio super utisak na mene . U pitanju su "Jahači Bradokalipse" . Jes' da nemaju gitare i bubanj, ali to je svakako bend koji pegla rock ’n roll kroz pero i fotografiju, kao i ostale aktivnosti na digitalnim poljima sajber Srbije. Možete ih naći na Instagramu, Facebooku, kao i još ponekim medijima...a možda neke od njih i poznajete lično. . Svakako podržavam njihovu inicijativu kao vrlo bitnu za zdravlje omladine. Keep on rockin'.

6. Svim ljubiteljima tattoo umetnosti skrećem pažnju na sasvim novo izdanje koje je jako bitno za njih a dogodilo se tokom ove godine. Ekipa W.U.T.P. otvorila je brand new tattoo/piercing studio u centru Beograda. Ukoliko vas ovo interesuje iz bilo kog razloga, raspitajte se o detaljima na Facebooku.

Marko Albijanić