U subotu 14 decembra u klubu Juridicum na pravnom fakultetu, održan je mini festival pod nazivom “Rock N’ Roll Rebel” na kojem su nastupili Revolution, Cepeni Ćunci i Forever Storm.
Posecenost ove svirke je bila odlična, a zbog Forever Storm su došli ljudi čak iz Bugarske, što samo govori koliko je nekim ljudima odredjeni žanr muzike bitan u životu i da što bi se po naški reklo: “Merak nema cenu”.


Revolution je niški bend koji svira Southern Rock N’ Roll, i poznat je po sviranju na raznoraznim moto skupovima širom Balkana, zbog čega su jako cenjeni medju bajkerima. Njihov album prvenac koji je bio u pripremi već duže vreme napokon je ugledao svetlost dana 6.decembra i nosi naziv “Motherfucker”. Izdavač je italijanski lejbl MDivision Group Records.
Oni izlaze prvi na binu sa minimalnim zakšnjenjem od trideset minuta i počinje pravi rock n’ roll spektakl. Njihov repertoar se sastojao od autorskih pesama i nekoliko obrada bendova: Metalica, Megadeth, Motorhead i AC/DC. Od početka pa do kraja njihovog sviranja pozitivna atmosfera ispunjavala je prostor pravnog fakulteta. Fantastične solaže izvodjene od strane gitariste kao i žestok ritam bubnjara vraćale su me iznova i iznova u američke western filmove i to baš u onom trenutku kada u lokalnom baru ispadne neka tuča a bend u pozadini samo svira i gleda svoja posla. Nakon završetka svih njihovih pesama bodreni od stranepublike izlaze na bis i sviraju još dve pesme svima nama znanih Metallica-e i AC/DC-ja: “From Whom The Bell Tolls” i “Whole Lotta Rossie” i time završavaju svoj nastup.

Tracklist:
1.Motherfucker
2.Doesn’t Matter
3.Metallica – Whiplash (Cover)
4.Black Color Jacket
5.Rise And Fall
6.Motorhead – Metropolis (Cover)
7.Motorhead – The Ace Of Spades (Cover)
8.Megadeth – She Wolf (Cover)
9.Judas Priest – Breaking The Law (Cover)
10.Motherfucker 2
Encore:
Metallica – From Whom The Bell Tolls (Cover)
Ac/Dc – Whole Lotta Rossie (Cover)


Cepeni Ćunci su Punk-Rock sastav iz Ladovice, čije postojanje datira još od 1991. Posle nekoliko demo snimaka i nekoliko uspešnih svirki po raznoraznim “rupama” juzne Srbije bend izdaje svoj prvi album pod nazivom “Bugarska Politika” 1997. Svirke koje se izdvajaju kao najuspešnije su sledeće: Paraćinski Underground Festival, Šabački Uskršnji Rock N’ Roll Festival, Klub Danguba i Blue Moon u Beogradu, kao i mnogobrojne svirke po celom region.
2001. godine bend izbacuje svoj drugi album pod nazivom “U Zadnjem Trenutku” i njihova priča kroz muzički svet se nastavlja dalje. Snimanje njihovog trećeg albuma je u toku. Plejlista ovog benda sastojala se isključivo od autorskih stvari i promovisanjem novog materijala sa njihovog trećeg albuma. Na pesmama “Decko koji ne obecava”, ”Fudbal Madness”, ”S’ Momcima” i “Zbogom Ostaj Generacijo” publika je poludela i atmosfera se sve više i više zahuktavala za hedlajnere večeri Forever Storm. Tokom celokupnog njihovog nastupa pevale su se njihove pesme iznova i iznova, podizala se srpska zastava i šutkalo se uz ovo pank rok ludilo. Ovaj bend me je oduševio kako tekstualno, tako i tačnošću pri izvodjenju ali i novim materijalom od kojeg su neke pesme čak prvi put izvedene sinoć u Niš: “Ne otpisuj me nikad” i ”Grafiti”. Bend napušta binu uz pesmu Borisa Novkovića “Dok Svira Radio” obradjenu u pank fazonu i rečima da ćemo se videti ponovo u skorije vreme.

Tracklist:
1.Popij Jednu Sa Nama
2.Radnicke Stvari
3.Color Of The Night
4.Neotpisuj Me Nikad
5.Pivski Iz Ladovicu
6.Grafiti
7.Zauvek Bez Vas
8.Decko Koji Ne Obecava
9.Mala Pesma
10.S’Momcima
11.Fudbal Madness
12.Samo Ti
13.Sabane Sabane
14.Duhovi Ulice
15.Zbogom Ostaj Generacijo
16.Zadruga Bojs
17.Kada Dodirnem Secanja
Encore:
Boris Novkovic – Dok Svira Radio (Cover)


Forever Storm je bend koji svira Heavy/Power Metal i dolazi nam iz Kragujevca. Početnu postavu činili su Miloš Miletić (ritam i solo gitara), Stefan Kovačević (ritam, solo gitara i vokali), a ubrzo im se priključuje i Vladimir Nestorović (bas gitara) i izbacuju svoj prvi demo snimak pod nazivom “Sign Of The Thunder”. Vuk Stefanovic (bubnjevi) ulazi u bend ubrzo i 2007. godine bend krece sa ozbiljnim radom. Forvever Storm se pojavljivao na festivalima kao što su: Exit, Zaječarska Gitarijada, Rock On And Rock Village i proputovao celu Srbiju.
2008. godine pobedom na festivalu Crvenka u Aleksincu, bend dobija novčanu nagradu koju potom ulaže u snimanje svog albuma prvenca pod nazivom “Soul Revolution”. Nakon iscrpljujucih 9 meseci (koliko je bilo potrebno da se završi album) bendu se priključuje Nikola Marić (klavijature) i bend kreće sa promocijom svog albuma u Srbiji. Bend je takodje svirao na Wacken festival u Nemačkoj i na Metal Battle takmičenju osvojio treće mesto. Takodje ovi momci su se takmičili i u Tv emisiji pod nazivom “Rat Bendova” na Bosanskoj televiziji OBN i ostavili veoma pozitivan utisak na sve gledaoce što je kasnije rezultovalo mnogobrojnim svirkama po regionu. Još jedna u nizu njihovih pobeda desila se na Avala Rock festu u Beogradu gde su uzeli prvo mesto.
Njihov drugi album pod nazivom “Tragedy” je vec 3 godine u fazi izrade, a prema informacijama saznajemo da će uskoro ugledati svetlost dana i to za izdavačku kucu EBM Records iz Meksika.

Ovaj bend me je njihovom prvom pesmom osvojio iako nisam neki veliki ljubitelj ovog žanra muzike. Za vreme njihovog nastupa sam imao osećaj kao da se nalazim u čuvenoj trilogiji Pitera Dzeksona “Lord Of The Rings” i zajedno sa svojom odanom vojskom krećem u boj protiv divljih i nemilosrdnih orka. Svaki put kada bi bubnjar udario doboš imao sam osećaj kao da katapult pogadja neprijateljske linije i mrvi ih u prah i pepeo. Dupla bas pedala razarala je sve pred sobom. Svaki ton je odsviran sa takvom finesom i takvom emocijom da je to prosto izvan neverovatnog. Gitarske deonice i munjevita melodija koja je svakim trenutkom bilo sve progresivnija dominirale su nad ljudima koji su bili zarobljeni u ovoj večnoj oluji zvuka. Pesma na kojoj su ljudima mislim vilice dotakle pod bila je obrada benda Metallica “Master Of Puppets” posle koje je bend imao totalnu kontrolu nad “Smrtnicima” ako mogu tako da se izrazim. Forever Storm je pokazao kako treba da izgleda jedan srpski metal bend u svega sat i po vremena koliko su svirali. Fenomenalan nastup ispraćen od strane fenomenalne publike.
Toliko od mene.

Tracklist:
1.Mother
2.It Rains
3.Once Again
4.Iron Maiden - Wasted Years (Cover)
5.Storm
6.Nocturnal Wings
7.Paradox
8. Soul Revolution
9.Gunslinger
10. Metallica - Master Of Puppets (Cover)
11.Tragedy
12.DCA
13.Battle Cry

Ostalo je samo da dam konačnu ocenu: 4/5 (zbog tehničkih problema). Satnica se poštovala maksimalno, što mi se veoma dopalo. Sve pohvale organizatorima.
Galeriju fotografija možete pogledati ovde.

Tekst: Nikola Jovanović
Fotografija: Mitar Žikić