Analni Karakter je grind core bend iz Srbije, osnovan davne '97. Do sada je snimljen jedan album pod nazivom "Loše navike umiru teško" iz 2002. Album se sastoji od 18 ubitačnih pesama koje opisuju ljudsku glupost, politiku, zloupotrebu droga.Pored njega planira se izdavanje live nastupa iz Šida i kompilacija raznih session-a. U tom periodu je zabeleženo preko stotinu nastupa duž cele zemlje i saradnja sa skoro svim aktivnim bendovima tog vremena. 
Godinu dana nakon snimljenog materijala, zbog čestih nerazumevanja i konflikata bend ulazi u neku vrstu hibernacije. Zbog šturih i netačnih informacija koje su se širile tadašnjom scenom ljudi su bili i ostali ubedjeni da se bend raspao. Informacija da je bend i dalje aktivan, tj da postoji, sigurno ce obradovati sve koji su istinski pratili i podržavali njihov rad. 
U ovom momentu jedini originalni član benda je gitarista i osnivač, Sakac, nekim ljudima sada poznat zbog svog drugog projekta SPLEEN. Gitare za drugi album su snimljene, još se radi samo na traženju pravog zvuka. Želja je da se album snimi u narednih nekoliko meseci, što ce po svemu sudeći biti i uradjeno. 
Demo verzija jedne od budućih pesama (bez vokala) će biti objavljena u obliku video zapisa sa objašnjenjima u vezi benda. Pesma ce definitivno ljudima dati uvid u ono što mogu da očekuju od "novog" Analnog Karaktera. Totalni grinding haos!