Priča o skupini The Immigrants počinje u Mađarskom gradu Pečuh u jesen 2011, zvanično. Ipak ima svoj prolog u Zagrebu i Beogradu. 1991, mladi zagrebačko-beogradski bračni par, Tanja i Bobo, emigriraju u Mađarsku, u Pečuh, na pola puta između Zagreba i Beograda. 1994 u Pečuhu se rodio glavni junak ove priče, Adorio Badrić. 

Sa zagrebačkim i beogradskim genima prepunim glazbe, i sa puno ex YU rocka u slušalicama, Adorio je bio predodređen postati rocker. Već sa 13, on uzima bas gitaru svog starog, okuplja prijatelje i počinju prašiti po pečuškim garažama. Pjeva i piše na engleskom jer je tako najpraktičnije. Ali ne zaboravlja da je u Mađarskoj imigrant, i na logotipu banda zato je kofer.

No, kada po strani ostavimo obiteljsku povijest, i poslušamo što to ovaj talentirani momak pjeva i svira, i kako dobro to radi, shvaćamo da pred sobom zbilja imamo sljedeću veliku stvar. Sa mnogo prizvuka The Beatles, The Killers, Snow Patrol, U2, Arcade Fire, Psihomodo Popa, Haustora, EKV i još svačega dobrog, Adorio Badrić već sa 19 doima se iznenađujuće autorski zrelo, a The Immigrants, iako su 3-on-the-floor, Adorio, Sabi i Balaž na sceni djeluju i zvuče tako moćno kao da su već osvojili svijet.

Kada ih je 2011 bubnjareva cura bez njihovog znanja prijavila na talent show mađarskog RTL-a „Csillag Szulletik“, djelovalo je da su tamo zalutali, između nekakvih cirkuzantskih nastupa i maminih talentiranih mezimica... A onda su dečki zasvirali, i cijeloj Mađarskoj pala je brada do zemlje. Od tada, dobro upamćeni, The Immigrants se ne zaustavljaju, i drže nekoliko desetina koncerata godišnje, u Mađarskoj, i sve češće, izvan. No sa prostorima bivše SFRJ i dalje imaju najviše veze i osjeća se da tu duhovno pripadaju.

Nakon snimanja prvog albuma u Beogradu, uslijedili su pozivi na elitni beogradski Mikser Festival i na festival u Istambulu. Iako su na beogradskom Mikseru nastupili na perifernom Converse Stageu, u roku od nekoliko minuta festivalskim prostorom prostrujala je vijest da nekakvo čudo brije na najmanjoj sceni i njihov nastup privukao je masu oduševljenih posjetilaca a opustošio ostale bine festivala.