8. okupljanje splitskih stripaša / foto: Fejsbuk
MOSS (mjesečno okupljanje splitskih stripaša) nastao je po uzoru na okupljanja zagrebačkih strip autora koji to već godinama rade. A MOSS se okuplja gotovo godinu dana. Ideja je svaki mjesec, na dogovoreni datum okupiti crtače, neafirmirane i afirmirane te općenito ljubitelje stripa kako bi se neobavezno družili, pričali, pokazivali jedan drugom ono što rade. Kako crtanje stripa zna biti vrlo usamljen posao, ovo dođe kao mali odmor gdje se komentiraju ideje i crteži. U početku su sastanci izgledali kao razgovori o tome što se novo pročitalo, eventualno crtalo. No, druženje kreativaca potaklo je ideju da svaki mjesec odrede temu na koju će raditi kraće stripove. Bez pritiska, kao oglednu mapu, te stripove objavljuju u webzine-u Stripodrom. Dosad su “izbacili” tri broja (možete ih pronaći na ovim stranicama https://www.facebook.com/Stripodrom?fref=ts). 

8. okupljanje splitskih stripaša / foto: Fejsbuk
U njima su sudjelovali: Ante Ančić, Damir Ercegović, Damjan Barić, Danica Kliškić, Ela Gašperov, Flavia De Frapporti, Josip Špika, Mateo Vuković, Sonja Gašperov, Tomislav Primorac, Maja Karačić, Ivan Svaguša, Ivica Kolumbić, Marin Baučić, Mihaela Erceg. Na poslednjim okupljanjima je bilo još nekoliko novih stripaša, pa će se u narednim brojevima pojaviti i njihovi stripovi. 
Postoji ideja da Stripodrom izlazi na papiru četiri puta godišnje. 
Sad je sve na stripašima, koliko će ozbiljno shvatiti mjesečne rokove. Stripodrom je stao zadnja dva mjeseca zbog male ljetne stanke, no uskoro bi trebao izaći dvobroj na dvije teme: Dvadesete i Pero. Teme kojima su se dosad bavili bile su: Zvjezdane nesuglasice, i Dnevnik, “uzdamo se u vas”.
Svi zainteresirani za okupljanja se mogu javiti preko Stripodrom stranice i biti će uvršteni i u zatvorenu MOSS grupu za dalnje dogovore i organizaciju.
U narednom periodu predstavićemo neke od Stripodrom autora...