Iako smo Claymore nedavno predstavili na našim stranicama, javilo se par čitalaca sa željom da saznaju nešto više o ovom bendu a nama nije bilo teško da postavimo još koje dodatno pitanje i upotpunimo ovu priču...



HC: Predstavite vaš bend našim čitaocima...
C:
Claymore je epic power metal bend iz Lazarevca, predvođen ženskim vokalom. Stilski se naša muzika može uporediti sa bendovima poput Nightwish, Ancient Bards, Virgin Steele i Rhapsody, ali se zaista trudimo da budemo originalni koliko god je to u današnje vreme moguće. Članovi benda su: Dejana Pavlović - glavni vokal, Vlad Invictus - gitara, glavni i prateći vokal, Goran Garčević - bas gitara i Filip Todorčević - gitara.

HC: Koje godine je osnovan bend?
C:
Bend je osnovan daleke 1994. godine, ali je za sve to vreme bio poprilično neaktivan. Prvi album "The First Dawn of Sorrow" je objavljen 2003. godine, dok je drugi album "Lament of Victory" snimljen 2013. godine, međutim još uvek nije objavljen, jer smo u potrazi za dobrom izdavačkom kućom.

HC: Koji je Vaš omiljen koncert?
C:
Omiljen koncert Claymore-a: svaki do sada, ali nismo ih baš ni mnogo imali. Moj omiljeni koncert: definitivno Savatage u Beogradu 2002. godine!

HC: Koji su planovi za Claymore u budućnosti?
C:
Planova imamo zaista mnogo: pronalaženje izdavača, koncerti, stabilizovanje postave benda (fali nam bubnjar), rad na novim pesmama, da svi budemo živi i zdravi...

HC: Da li imate neke druge projekte osim Claymore-a?
C:
Pored Claymore-a, ja sviram u još 2 benda/projekta, zajedno sa pevačicom Dejanom. To su Bedemi - hard rock cover bend i Midnight Rain - autorski eklektički hard rock bend, vrlo zanimljive forme i sadržaja. Na Midnight Rain projektu sarađujem sa našim producentom Borisom Šurlanom. Obojica komponujemo sve pesme, pa zovemo razne muzičare da gostuju i obogate projekat svojim umećem.

HC: Da li ćete jednog dana zasvirati i u Jagodini?
C:
Sviraćemo svuda gde nas pozovu.

HC: Koja je vaša omiljena pesma?
C:
Nemam omiljenu pesmu, imam mnogo omiljenih pesama.

HC: Kada izlazi Vaš novi album i za koju izdavačku kuću?
C: Kao što već pomenuh, album još uvek čeka na izdavača. Čim potpišemo ugovor, obavestićemo vas o datumu izlaska albuma.
Veliki pozdrav čitaocima i tebi od benda Claymore!

Razgovarali Vlad Invictus (Claymore) i Ilija Đurđanović (HC)