Claymore (Klejmor) je nezavisni epic-power metal bend iz Lazarevca, predvođen ženskim vokalom.

Bend je objavio dva albuma - “The First Dawn of Sorrow” (2003) i “Lament of Victory” (2013). Muzika Claymore-a se može opisati kao spoj tradicionalnog evropskog power metal zvuka i epskih simfonijskih elemenata muzike iz filmova, u stilu bendova kao što su Manowar, Nightwish, Rhapsody of Fire, Bal-Sagoth, Dragonland i Virgin Steele.

Bend je 1994. godine osnovao Vlad Invictus (gitara i vokal). Nakon mnoštva personalnih promena tokom čitave decenije, bend je 2003. godine konačno snimio svoj prvi album, pod imenom “The First Dawn of Sorrow”, koji je na disku i kaseti objavila izdavačka kuća iz Beograda “One Records”. Album je sniman u tzv. kućnoj produkciji, što se odrazilo na slab kvalitet zvuka, ali su pesme brzo našle put do slušalaca u emisiji koja se emitovala na Radiju 202, pod nazivom “Demo express 202”. Pesma “The Triumph” je nekoliko meseci bila u samom vrhu top liste, međutim ekonomsko-politička situacija u državi uticala je na dalji razvoj bendova koji su se autorski bavili metal i rok muzikom. Nakon nekoliko zapaženih nastupa, bend je prestao sa radom.

    Polovinom 2012. godine Vlad Invictus okuplja novu postavu Claymore-a, koja, krajem avgusta iste godine, premijerno nastupa na lokalnom festivalu u Lazarevcu. U februaru 2013. godine, bend započinje snimanje svog drugog albuma u “Midnight” studiju u Lazarevcu, pod nazivom “Lament of Victory”. Album je producirao Boris Šurlan, mladi i talentovani muzičar i producent iz Lazarevca. Omot albuma je delo Dušana Markovića, poznatog konceptualnog umetnika iz Lazarevca, koji je bio zadužen i za omot prvog albuma Claymore-a. Snimanje albuma je trajalo tri meseca i album je konačno završen 13. maja 2013. godine.
    Bend je trenutno u potrazi za izdavačem, a album je u celini postavljen na http://claymore1.bandcamp.com/.

    Trenutna postava:
Vlad Invictus - gitare, glavni i prateći vokali;
Dejana “Betsa” Pavlović - glavni i prateći vokali;
Goran “Bal-Gorgoth” Garčević - bas gitara i prateći vokali;
Filip “Fill T.” Todorčević - gitare i prateći vokali.

Claymore
Naziv albuma: Lament of Victory
Izdavač: Nepotpisan
Datum izlaska: 13. maj 2013.
Žanr: Epic power metal
Sajtovi:
www.facebook.com/claymore.serbia.epic.power
www.youtube.com/user/TheVladInvictus
www.soundcloud.com/claymore-serbia
www.myspace.com/claymoreserbia
www.metal-archives.com/bands/Claymore/23673
www.reverbnation.com/claymoreserbia
www.claymore1.bandcamp.com/

Spisak pesama:
1. On the Wings of Time (5:11)
2. Sorrow’s Tear (4:14)
3. Night Sky (6:08)
4. Hymn of Vengeance (4:10)
5. Power of the Destiny (3:43)
6. Crossroad of Forever (5:11)
7. King in the North (5:37)
8. Glory is Calling Me (8:18)