Kultni pank rok sastav Goblini objavio je danas singl/spot "Deca iz komšiluka" kao najavu povratničkog CD albuma "Roba s greškom", koji će polovinom novembra objaviti promoterska kuća Long Play.


"Ovo nije pesma Goblina, ovo je prenošenje poruke svih onih ljudi koji nas okružuju, koji sa nama prolaze i proživljavaju iste ili slične životne situacije, i smatrali smo da su oni jednako zaslužni, ako ne i više nego mi, da se pojave u spotu", kaže frontmen Branko Golubović-Golub.

Spot koji je uradila novosadska ID produkcija sa svojom "orvelovskom" atmosferom vizuelna je nadogradnja muzički žestoke, politički angažovane pesme "Deca iz komšiluka", čiji stihovi upozoravaju "...sve se na staro vratilo".

"Spot bi trebalo da jasno podvuče samu poruku pesme, s kojom će se i odgovoriti na pitanje vezano za razlog zbog kojeg se u ovom spotu Goblini ne pojavljuju", objašnjava Golubović.

"Robu s greškom" objaviće polovinom novembra na CD-u promoterska kuća Long Play, a to će biti Goblinima prvi album još od izdanja "Re-Contra" iz 1999. godine.

Goblini su 1992. godine u Šapcu osnovali gitarista Alen Jovanović, basista Vladislav Kokotović i pevač Golubović. U karijeri su objavili četiri studijska albuma: “Goblini” (1993), “Istinite priče 1.deo” (1994), “U Magnovenju” (1996) i “Re-Contra” (1999), dva koncertna izdanja “Live in KST” (1995) i “Turneja u magnovenju” (1998), kao i kompilacijsko izdanje “Najbolje priče” iz 2004. godine.

U karijeri su odsvirali više od 350 koncerata i tokom devedesetih bili jedan od najvažnijih rok bendova u regionu. Poslednji koncert pre prestanka rada Goblini su odsvirali 7. juna 2001. u Zagrebu.

Posle skoro decenije pauze, Goblini su obnovili rad krajem proleća 2010.godine. U postavi su bili Golubović (vokal), Jovanović (gitara),  Kokotović (bas), Saša Šetka (gitara) i Milan Arnautović (bubnjevi). Bend je tog leta objavio CD singl "Crno na belo" sa pesmama "Luna/Kao da…" (u zajedničkoj produkciji SKC-a Novi Sad i Šabačkog letnjeg festivala). Izlazak singla pratio je spot za pesmu “Luna”, kao i dokumentarni film o bendu u produkciji RTV.

Gobline trenutno čine Golubović, Jovanović, Kokotović, Arnautović i gitarista Leonid Pilipović, koji je prethodno već sa Goblinima snimio kultni album "U magnovenju".