Još nismo sredili utiske za minulim nam 7. Novosadskim strip vikendom a beogradski je već pred nama. Poneseni tinjajućom euforijom novosadskog strip vikenda, danas stupamo na tle beogradskog SKC-a, odlučni u nameri da širimo marginalnu kulturu stripskog i grafičkog karaktera, (pro)dajući narodu visokokvalitetna izdanja i umetnine. Ali ovoga puta, pored bogate ponude sa kojom ste već upoznati, iz EDGE ART kuhinje nudi se nešta nesvakidašnje (!?)... I to za one najhrabrije i najsmelije – ubice zmije rugalice, te mitske nemani koja nam je ušla u slamarice i buđelare i bezobzirno se razbaškarila po istim, praveći od nas tvrdice i naivce koji veruju da crni dani još nisu došli. A došli su, neg' šta! Došli i doneli nam svežanj još lucidnijih ideja... Elem, o čemu je reč? Kao i što je već postalo uobičajno da na štandu novosadskog izdavača Komiko, zateknete "Spodobe" i "Leševe", što u formi knjige, što u formi digitalnih autorizovanih grafika, kao i poklon grafika malog formata (za svaki kupljeni primerak pomenutih izdanja), ovog puta susrećete se sa pravim, nepatvorenim, samo za ovu priliku načinjenim OR'GINALIMA! Brižljivo i sa merom najvišeg estetskog os'ćaja prigodno zastakljeni i uramljeni OR'GINALI!

(s leva na desno: 1) Mačkoliki ljubitelj pasa; 2) Maskotne muskulature; 3) Pasije iskušenije; 4) Opasnost vreba dugouhe; )

U dimenziji od 33x40 santima', idealnom formatu za prikrivanje memle, ili kakve vlažne / masne zidne fleke vašeg stalnog ili privremenog  boravišta, jazbine, gajbe, stana, garsonjere, radionice, šupe, okućnice i sl... Rađeni tehnikom pera, laviranog tuša, i akvarela (Lefranc vodene boje) na 270 gramskom Fabriano akvarel papiru, koji u sebi ne sadrži nikakve kiseline, izlučevine žučnih kesa i ostale nusproizvode papirno-prerađivačke industrije, što bi značilo da će zid pod zubom vremena da vam požuti, dok će ovi zastakljeni or'ginali ostati u obliku/stanju kakvom su sada, bez obzira na vremenske prilike i neprilike...


Cena (?) – simbolika – 100 euri! Da, znamo, neki će reći: "Uf, bre, mnogo na ovu skupoću! Za te pare mogu da odem u supermarket i da nakupujem potrebština za celu sledeću nedelju, i da se naje'm, ja, žena i naša nejač!"... Da, ali kupac ove or'ginalne umetnine neće postati samo vlasnik iste, već će istovremeno (u okviru istog novčanog iznosa) postati i pretplatnik dvojezične čudnovate zbirke zaludnih crteža grafičkog izgrednika Stevanovića, tvrdokoričnog izdanja od cirka dvesta strana - neadekvatnog štiva za sve uzraste.... Knjiga će biti ispunjena sadržajem kojekakvih likovnih nepodopština sa osiromašenom tolerancijom... Biće tu i anatemisanih ilustracija, kratkih stripova i ostali bogato-raskošni grafički materijal, u velikoj meri nikad objavljen... Objavljivanje ove knjige planirano je za jesen 2014. godine...I još nešto, ime tog dobročinitelja (kupca or'ginala) i naivnog vernika u autorsko izdavaštvo, biće zlatnim slovima ugravirano u impresumu najavljene knjige, u dvostraničnom odeljku zahvalnih činitelja i podržaoca!

Eto, dok inostrane kolege umetnici / crtači po pomenutoj ceni prodaju digitalne printove, mi prodajemo or'ginale...

... I za kraj još jedna lepa vest: obogatili smo ponudu digitalnih grafika luckastim spodobama u tiražu od deset primeraka proširenog A3 formata, na italijanskom grafičkom papiru... Po'itajte!Pride, stiže i Komikov kapitalni izdavački doprinos grafičkoj estetici – ŽEŽELJ omnibus – za ne propustiti!

Eto ukratko, to je juče-danas-sutra autorskog pregalništva i simbioze EDGE ART & KOMIKO , a ono sutra, već se rađa pod rukom ovih vrednih pregalaca...

... Nastaviće se...