Posle skoro jedne decenije kultni balkanski Ramonsi, Psihomodo Pop, vratili su se u grad na jugu Srbije – Niš, gde su sinoć održali koncert!


Iako se ovdašnja publika uželela Gopca i ekipe, pokazalo se da je prostor Banovine ipak preveliki za njih. I pored te, nešto slabije posećenosti, i kašnjenja koncerta, Psihomodo je pošteno oznojio sve prisutne. Velika količina energije na bini i hitovi poput „Ja volim samo sebe“, „Sexy magazin“ i „Ramona“, morali su da rezultiraju fenomenalnom atmosferom.

Davor Gobac – on je priča za sebe! Pri kraju je pete decenije života, a skače, pada, krevelji se, izmotava sa svima koji su raspoloženi za zezanje... Prosto čovek uživa u onome što radi i to radi na način koji njemu odgovara i onako kako se on oseća najprijatnije. A verujem da bi svako ko ga je gledao „u akciji“ barem na trenutak voleo da bude u koži Davora Gopca. Bend je Nišlijama predstavio i novi singl „Zločest kao pas“, a klasik zvani „Frida“ smo čuli čak dva puta.


Šteta što nije bilo više naroda. Šteta je zbog upravo tog naroda koji je propustio ljutu rokenrol svirku kakva se ne viđa svaki dan. Pored pomenutih pesama na repertoaru su se našle i „Volim crtane filmove“, „Kad sam imao 16“, „Nema nje (zauvjek)“... Komunikacija prvog čoveka Psihomodo Popa i prvih redova je u jednom trenutku postala prisnija, kada su se dva momka popela na binu i asistirala u pevanju, ali ih je obezbeđenje brzo vratilo na prvobitna mesta.

Dva sata pitkog pank roka uz đuskanje i pevanje – tako bi se ukratko mogao opisati sinoćnji performans. Bilo kako bilo, ovi Zagrepčani će ostati u lepom sećanju. Siguran sam da je i želja za njihovim povratkom u ljudima veća nego ikad, i da do sledeće posete neće proći toliko dugo vremena.


Izveštaj pripremili Nenad Cvetković i Marjan Stojnev