THROWN TO THE DOGS je nastao početkom 2010. godine pod imenom "The Stupar Project". Osnovao ga je Slobodan Stupar koji je bio vokal, gitarista, basista i bubanj programer. Kao TSP snimio je jedan demo nazvan "Through My Eyes" 2010. i "Balkan Bastards EP" 2011. godine u muzičkom studiju "Crna Zemlja", te 2 video spota za pesme "The End Of Our Time" i "Fuck You".


TSP postaje bend kada se u Februaru 2011. godine bendu pridružuju Andrej Mesarić na bass gitari, Filip Mesarić na bubnjevima, Boris Ognjenović i Vedran Mihaljević na gitarama. Vedran je nedugo napustio
bend i na njegovo mesto je došao Tomislav Hajduković koji je isto tako ubrzo napustio bend pa je Slobodan preuzeo ulogu gitariste i vokala. Krajem 2011. godine bend snima svoj novi video spot za pjesmu "Against All Odds" pod rukovodstvom poznatog osječkog redatelja, Vedrana Marjanovića Wekstera. TSP je svirao koncerte u Hrvatskoj, Srbiji, Bosni, Sloveniji i Njemačkoj kroz 2011. i 2012. godinu.

U Februaru 2013. godine, Boris napušta bend te na njegovo mesto dolazi Denis Sloboda. Nakon promene u postavi, promeni stila muzike, te nadolazećeg debi albuma, TSP menja ime u "Thrown To The Dogs" i izdaje
svoj prvi full album nazvan "Brainwash Machinery" koji je takođe snimljen u "Crnoj Zemlji". Bend je u Martu i Aprilu bio na promotivnoj turneji po Hrvatskoj, Srbiji, Mađarskoj i Bosni. Trenutno je koncertno neaktivan, ali radi na novim pesmama za nadolazeći album.

Trenuta postava:
Slobodan Stupar - guitar / vocals
Andrej Mesarić - bass guitar / vocals
Filip Mesarić - drums
Denis Sloboda - lead guitar

Linkovi:
Facebook stranica: https://www.facebook.com/ThrownToTheDogsOfficial
Facebook profil: https://www.facebook.com/throwntothedogs2ndprofile
Youtube kanal: http://www.youtube.com/ThrownToTheDogsTV
Youtube kanal "The Stupar Project-a": http://www.youtube.com/theStuparProjectTV
Bandcamp: http://throwntothedogsofficial.bandcamp.com/
Soundcloud: https://soundcloud.com/throwntothedogs