Nešto razmišljam, već duže vreme, sada sigurno preko godinu dana svaki naredni broj je bio neka vrsta specijala posvećena ili nekoj temi, ili delu sveta. Nekako su nas navikli da se u stvari pitamo "kako će sledeći broj izgledati?" Ovaj broj je posvećen Norveškom stripu. Već nakon prvog uvodnog stripa sačekaće vas iscrpan tekst o razvoju stripa u Norveškoj. Iako je prvi objavljen 1911. dugo je bio skrajnut, zapostavljen i zanemarivan. Dugo je smatran dečijom zabavom ali vremenom su neki autori postali toliko značajni da više nisu mogli biti ingorisani. Kako je detaljnije tekao razvoj Norveškog stripa saznajte i sami. 
Ovu priču upotpunjuje i intervju sa Jasonom, jednim od najznačajnijih Norveških strip autora danas. Od ostalih autora obratite pažnju i na KRistoffera Kjolberga, Sindre Goksoyr-a, Lars Fiske-a,... U ovom broju ostalo je malo mesta i za ne-Noveške autore među kojima ćete naći i Larsa Sjunnesson-a kog ste mogli sresti u jednom od prošlih brojeva. Ostale otkrijte sami.
Ah da, još jedna stvar po kojoj se ovaj broj izdvaja je broj stranica u boji, ovoga puta ih ima čak 33.
I na kraju, sudeći po par nagoveštaja koja su se mogla videti u uvodniku ovog broja uskoro bi trebale da se dese i neke krupnije promene u Stripburgeru. Još uvek nije sve u potpunosti dogovoreno ali će verovatno ovaj magazin dobiti i svoje elektronsko izdanje i tako postati dostupniji. No sačekajmo, i videćemo i sami.