Nedelja je. Uskrs. Sedim u sobi, polako sumiram utiske i pokušavam da oživim svaki trenutak kojem prisustvovah te majske noći, tačnije 04.05.2013.

Kako smo očekivali dolazak momaka sa Juga i iz Šumadije, uz malu podršku naših Čarapana, nađoh se sa drugaricom kod Grizlija (kafić u Kruševcu) i zaputismo se lagano ka Zamajcu u kome se svirka i odigrala. Nastupali su Dok7 iz Niša , 90.minut iz Kragujevca i domaći bend iz Kruševca - Down to Earth.

Još dok sam sa drugaricom sedela u prvom delu kluba Zamajac u iščekivanju da počne svirka primetih da ljudi nailaze, te zaključih da će ipak biti publike.  Ovaj moj zaključak pokazao se tačnim čim sam začula prve taktove i spustila se dole da pogledam i poslušam bend koji je otvorio nastup. Bili su to momci iz sastava Down to Earth. Iako je ovo mlad bend i pored toga što je ovo bio njihov prvi nastup, ostavili su utisak onih koji znaju šta rade. Izgledalo je kao da su već dugo na sceni. Uostalom, to potvrđuje želja publike da momci na kraju svog nastupa nastave isti i otpevaju još koju stvar. Ova ekipa započela je svoj rad u julu 2012. godine i kažu da je na isti uticalo dosta različitih pravaca, te ni sami ne mogu tačno odrediti kom pravcu pripada njihova muzika. Osnova je svakako pank.


Posle ovih dečaka koji obećavaju, na scenu stupi bend 90. minut iz Kragujevca i već kroz uvodnu pesmu zapitli su nas: Ko dolazi da prži masu? Frontmen benda Predrag Aleksić, Duško Deda Jovanović na gitari, Tommy 69 za bubnjevima, dok je za bas zadužen Nemanja Adamović i Dzimi Ekser okupili su se u vreme kada su Crveni Đavoli, navijači FK Radničkog proslavljali dvadeset godina svog postojanja. Iz toga je eto nastavila da živi jedna interesantna priča. Publika, koja je tada na žalost bila u nešto manjem broju, uživala je i skakala uz pesme pod nazivom: Kafanska, Aerodromska, Šta bismo drugo radili u subotu i uz još koju. Osim toga otpevali su i stvar od Samostalnih Referenata - Ludilo, pa se razigrana momčad i devojke iz publike lepo iskakaše uz pomenutu stvar. Kragujevčani su nam takođe isporučili i dve nove stvari, od kojih je jedna bila Komšinica. Frontmen benda je izrazio i svoje oduševljenje vezano za devojke koje su se zajedno sa momcima našle u šutki. Rekao je zapravo da prvi put takvo što vidi, pa eto prilike da se i Kruševac po nečemu istakne.


Na kraju, da zabibere i začine stvar, na bini malog kluba pojavli su se momci iz Niša, Dok7  i poželeše nam "Dobar dan" jednom od njihovih stvari. Vokal Milutin Popović je ujedno zadužen za rifove na gitari, basista Ivan Matejić i prateći vokal , bubnjar Bratislav Stanković, a pomalo i vokal i druga gitara Aleksandar Jović začeti su kao Dok7 davne 2001. godine, ali 2006-u treba uzeti za godinu kada je bend zvanično nastao i doživeo prekretnicu u svom radu. To se nastavilo kroz brojne demo snimke, ai 2009. godine bend izbacuje prvi album pod nazivom ,,Dobar dan“. U Zamajcu su nam otpevali između ostalog i stvari: Requiem,  I dalje pokušavam  i kontroverznu stvar Felacio
Biloje uživanje gledati likove iz publike kako prilaze bendu i pevaju njihove stvari zajedno sa njima, gotovo se otimajući oko mikrofona.

Da napomenem da mi je još jedna slika urezana kao apsolutni uspeh ove večeri, a to je prosto medjusobna podrška bendova.

Ivana Grujić