Grupa Presing objavila je svoj novi singl i video spot „Robot čioda“, kao najavu dva izdanja – kompilacije najboljih pesama benda sa radnim nazivom „Skrivena planeta“ koja izlazi krajem maja, i četvrtog studijskog albuma, koji se očekuje u septembru. Oba izdanja objaviće nezavisna etiketa Ammonite Records. 

Pesma „Robot čioda“ nastala je u saradnji sa multiinstrumentalistom i autorom elektronske muzike, Pavlom Popovim. Režiser spota je Marko Kostić (autor filma „Princ od papira“). Tekst pesme, kao i scenario spota predstavljaju posvetu kultnim delima naučne fantastike kao što su „Blade Runner“ (Riddley Scott/Philip K. Dick), „Alphaville“ (Jean Luc Godard), „Solaris“ (Stanislav Lem/Tarkovski), „Bunker Palace Hotel“ (Enki Bilal) i dr. Glavnu žensku ulogu u spotu ima beogradska slikarka Danica Tešić, a pored članova benda, protagonista spota je i koautor pesme, Pavle Popov. 

Pesmu je moguće besplatno preuzeti sa sajta MTV-ja, koji je i premijerno prikazao spot „Robot čioda“. 

„Rad na ovoj pesmi i pratećem spotu bio je veoma inspirativan za nas, jer smo okupili ljude sa kojima je zaista bilo zadovoljstvo sarađivati, kako u muzičkom, tako i filmskom delu posla,“ kaže gitarista Presinga, Vladimir Krakov. „Od samog početka ovu pesmu prati dobar vetar – najpre to što smo pronašli veoma talentovanog muzičara i elektroničara, Pavla Popova i skapirali se s njim, zatim podjednako važno, što se u projekat uključio režiser, Marko Kostić, koji je veoma minuciozno radio svoj posao i tokom snimanja nam objašnjavao: 'Ovu scenu snimićemo u maniru ruske naučne fantastike... a ovaj kadar je citat Godarovog 'Alfavila', itd. Uložili smo gotovo dva meseca intenzivnog rada u ovaj singl i spot, ali nije nam žao, jer rezultat je u najmanju ruku zanimljiv.“ 

Objavljivanje singla „Robot čioda“ ujedno predstavlja i uvod u turneju Presinga.